.
Karen Damen
zaterdag 7 december 2019

Karen Damen: ‘Dit had ik beter niet gedaan’

Dit zou Karen Damen anders aangepakt hebben.


Deze week staat er in De Morgen een interview met Karen Damen. Midden februari is de zangeres voor het eerst in Familie te zien en dat is voor de krant een goede reden met de gewezen rosse van K3 te praten. Van zangeres naar actrice, het is een kleine stap voor Karen Damen, Karen van K3 zijn was ergens ook wel actrice. Ondertussen is Karen al enkele jaren niet meer de Karen van K3. De meidengroep is voor haar verleden tijd. “Nee. Het is letterlijk mooi geweest”, reageert Karen op de vraag of zij K3 soms niet mist.



Karen ging haar eigen weg en deed alleen nog de dingen die zij écht graag deed, al had ze één ding naar eigen zeggen beter niet gedaan: “Karen maakt een plaat. Daar is achteraf heel veel over gezegd en geschreven”, vertelt Karen in De Morgen. Het programma was niet wat ik in gedachten had. Ik kan dat niet op één iemand steken, het is niet de schuld van het productiehuis of de zender, maar we hadden het anders moeten aanpakken, beseft Karen vandaag meer dan ooit. Ik dacht toen ook: als ik enkel laat filmen hoe ik een plaat opneem, dan gaat iedereen afhaken. Niemand wil acht afleveringen lang zien hoe ik achter een micro sta. Dus wat doe je dan? Je gaat voor het programma eens met je zoon naar het zwembad. Maar of de mensen daar dan iets aan hebben? Dat was een moeilijk evenwicht, weet Karen nu.



Ondertussen zit Karen Damen ruim 21 jaar in de showbizz en kent zij de klappen van de zweep. Zij heeft ondertussen haar lesje wel geleerd, zeker na 'Karen maakt een plaat'. Dat als het goed gaat, iedereen je ophemelt. En als het slecht gaat, dan krijg je emmers stront over je heen. Maar dat is nu eenmaal de wereld van showbizz, dat wil niet zeggen dat je gefaald hebt of een slechte mens bent.



U leest het volledige interview met Karen Damen dit weekend in De Morgen.

Bio van K3 en Karen Damen

Meer Over:

K3 Karen Damen