You are here

Kamp Waes lokt hevige reacties uit

27/01/2020 06:53-

En daar hadden wij voor gewaarschuwd.

We hadden jullie al verwittigd dat de Kamp Waes-aflevering van zondag 26 januari zwaar ging worden. Tom Waes had tijdens een interview aangegeven dat ouders hun kinderen best in de gaten zouden houden bij het bekijken van de aflevering waarin de overgebleven kandidaten gegijzeld zouden worden.

Maar liefst 12 uur lang werden Debby, Aaron, David, Joni, Xander en Zeger gegijzeld, ondervraagd en vernederd. Even zag het ernaar uit dat er enkele er de brui aan zouden geven, maar ze zetten door… tenminste totdat David flauw viel. Joni en Zeger vonden dat de grens bereikt was, maar Debby en Aaron konen hen ervan overtuigen om verder te gaan. De kandidaten waren er bijna, de 12 uur horror was bijna over en uit.

Thuis zaten heel wat kijkers met alsmaar toenemende verbazing te kijken. "Ik vind dit er een beetje over” oké. Voor een tv programma wel. Maar beseffen die dat dit harde realiteit is? Die SF’ers hebben die keuze niet...", schreef één van de kijkers op Twitter. "Zoveel respect voor de kandidaten maar zeker ook voor de #specialforces", schreef iemand anders. De deelnemers aan Kamp Waes werden geen moment gespaard, maar in realiteit gaat het er uiteraard nog harder aan toe. Dit was slechts een spel, in werkelijkheid zouden de kandidaten mogelijk nog harder op de proef gesteld worden. "Holy kak da was heftig... Zat zelf toch ook wel effe met een krop in de keel op het einde. Tommeke Tommeke wat doe je ons aan?". "Deze aflevering breekt mij mentaal", schrijft een lezer op Twitter.

Toch waren er ook kijkers die één en ander relativeerden. "Ben ik de enigste wat deze aflvering van kamp waes echt niet ‘hard’ vond? In de realtiteit leeft ge niet meer in zo een situaties, of folteren ze u door 1 voor 1 vingers/tenen aftesnijden totdat ge spreekt, grow up people", is één van de vele Kamp Waes-tweets. "Maar ff serieus, ik huil al als ik over een bok moet springen bij LO, en die mensen doen dat 12 uur lang. Maf gewoon", reageert iemand . "Echt zoveel respect voor die mannen en vrouw in kamp Waes. Wat die allemaal al doorstaan hebben niet normaal. Ik zou echt al lang opgegeven hebben", lezen we verder.

Gelukkig is er op Twitter ook aandacht voor de humoristische insteek. "Keiharde ondervragingstechnieken en ijskoud water, ok nog. Maar het gedeelte van #kampwaes waarin de gegijzelden de meest recente cd van Niels Destadsbader moesten beluisteren, ging er toch wel los over. Dit is geen onschuldige simulatie meer", lacht iemand.

Meer nieuws over:

Kamp Waes, Tom Waes

Gerelateerde foto's:

Reizen Waes Vlaanderen

Tom Waes - Brussel - 28/07/2020

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 12/01/2017

Masterglass Antwerpen

Tom Waes - Antwerpen - 22/11/2016

Het Schlagerfestival 2015

Tom Waes - Hasselt - 27/03/2015

Schlagerfestival 2015

Tom Waes - Hasselt - 27/03/2015

Koken Tegen Kanker

Tom Waes - Gent - 11/04/2015

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 09/02/2015

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 20/08/2013

De Vlaamse 10 - Aflevering 20

Tom Waes - Brussel - 12/01/2011

Peter Live - Eindejaarsspecial

Tom Waes - Vilvoorde - 31/12/2010

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Tom Waes