.
Kamal Kharmach
zondag 28 januari 2024

Kamal Kharmach: “Zo simpel is het allemaal niet”

Het gaat hem voor de wind

De vader en grootmoeder zagen een carrière als comedian niet zitten voor Kamal. Maar nu Kamal het zo goed doet, moeten ze beetje bij beetje hun mening toch herzien.

“Ik ben al tien jaar met humor bezig, en papa en mama zijn nu pas voor het eerst komen kijken. Papa zegt nu zelfs dat ik het goed doe. Ook de erkenning bij de Marokkaanse gemeenschap begint te komen. Het was niet altijd simpel, want ik kreeg geregeld verwijten die niet altijd terecht waren. Zo vond men dat ik een verrader was als ik niks over Palestina zou zeggen. Of ik kreeg berichten dat ik een ongelovige ben, dat ik heul met de vijand. Met humor kan je niet voor iedereen goed doen, en dat is als people pleaser niet altijd fijn om te beseffen. Maar ik doe wat ik kan”, zegt Kamal in Gazet van Antwerpen.

Kamal kan niet anders dan toegeven dat hij een tevreden man is. Zowel op professioneel vlak als privévlak loopt het allemaal goed en heeft hij zeker niet te klagen.

“Maar ben ik op mijn gelukkigst? Zo simpel is het niet. Het paradigma van huisje, tuintje, kindje is al ingevuld. Maar ik ontsnap niet aan de theorie van de toenemende behoefte van Abraham Maslow: als je voldoet aan je basisbehoeften, doemen er toch weer nieuwe behoeften op. Welke steentjes wil ik nog verleggen in de toekomst? Wat wil ik ooit nalaten aan mijn kinderen? Het minpunt van de mens is dat hij wanneer alles goed gaat nieuwe problemen of vraagstukken begint te creëren, omdat hij anders moet toegeven dat de uitdaging van het leven voorbij is.”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach