.
Kamal Kharmach
donderdag 25 april 2024

Kamal Kharmach: “Ze vroegen zich af wat ik daar kwam doen”

Hij had iets te bewijzen

Als je in België wil beginnen met ondernemen, dan is België daar niet het meest ideale land voor. Dat kan ook Kamal Kharmach bevestigen.

“Het is maatschappelijk moeilijk, want als je succesvol bent, halen ze je neer. Maar als je faalt, lachen ze je uit. Daarbovenop is het economisch klimaat niet optimaal. De tijden zijn economisch gezien ook heel bar! Mensen gaan liever naar een grote supermarkt dan naar een kleine buurtwinkel, want bij die eerste liggen de prijzen lager. Door die cocktail hebben kleine ondernemers het moeilijker dan ooit. Maar het is niet aan de consumenten om een bedrijf te redden, het is de overheid die een beter ondernemersklimaat moet voorzien”, klinkt het in Flair.

Kamal is natuurlijk het bekendste als comedian, en niet meteen als iemand die iets afweet van ondernemen. Ondernemers hadden dan ook hun twijfels bij het eerste seizoen van ‘Andermans Zaken’.

“In het eerste seizoen voelde ik heel hard dat ze dachten: wat kom jíj hier doen? Terecht ook. Ik had namelijk jarenlang zelf moeite om die twee kanten van mezelf op elkaar af te stemmen, omdat ik soms niet wist welke Kamal ze verwachtten in een programma. Zo zit ik in de jury van I Can See Your Voice en worstelde ik in het begin met de vraag of ik de grappige of de serieuze Kamal moest zijn.”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach