.
Kamal Kharmach
woensdag 10 april 2024

Kamal Kharmach: “We willen zien of we goed bezig zijn of niet”

Hij is de man van het geld bij de openbare omroep

Vlaanderen heeft weer massaal gekeken naar het derde seizoen van ‘Andermans Zaken’. Ook dit keer wist Kamal Kharmach enkele bedrijven van de ondergang te redden en werd hij overal met open armen ontvangen.

Vlaanderen leerde Kamal kennen als komiek, maar dat is ‘Andermans Zaken’ allesbehalve. Daar ging het er vooral heel serieus aan toe. Maar dit is wel exact waarvoor de comedian heeft gestudeerd.

Ik studeerde economie, zowel op de middelbare school als op de universiteit, en geef nog steeds les aan de hogeschool. Televisie kan soms heel oppervlakkig zijn, dus op een gegeven moment twijfelde ik of ik die weg verder wilde bewandelen. Daarom vroeg ik aan een van de bazen van de VRT of ik een programma mocht maken waarin ik mensen echt zou kunnen helpen. Ze betwijfelden eerst of ondernemen de Vlaming zou boeien, maar uiteindelijk sloeg het programma enorm aan. Ik had ook nooit durven te dromen dat we nu al aan een derde seizoen zouden zitten”, klinkt het in Flair.

Geld is voor veel Vlamingen een interessant onderwerp. Maar we zijn dan wel heel onzeker als het op onze financiën aankomt en we maken graag de vergelijking. “Niet per se uit jaloezie, maar om te zien of we wel goed bezig zijn of wat we verkeerd doen, want in deze tijden komen nog weinig mensen comfortabel rond, ook al verdienen ze goed. Zo denken we altijd dat onze buur rijker is dan wij.’”

Bio van Kamal Kharmach