.
Kamal Kharmach
dinsdag 9 augustus 2022

Kamal Kharmach presenteert vierde seizoen 1 jaar gratis

Inschrijvingen nu geopend

1 jaar gratis? Graag! Eén trakteert in 2023 op het vierde seizoen van de populaire quiz. Thomas Vanderveken geeft de presentatorfakkel van deze bikkelharde afvalkoers door aan Kamal Kharmach. Met verschillende andere lopende projecten in Thomas’ agenda bleek het vierde seizoen niet meer haalbaar voor hem. In Kamal werd een waardige nieuwe quizmaster gevonden die 1 jaar gratis met veel enthousiasme in goede banen zal leiden. Geïnteresseerde Vlamingen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het nieuwe seizoen via VRT NU: vrtnu.be/doe-mee

Kamal Kharmach is al gekend als comedian en als ondernemer-met-een-missie in Andermans zaken. Nu neemt hij voor het eerst de rol van quizmaster op. Thomas Vanderveken werkt momenteel aan nieuwe seizoenen van het succesvolle Factcheckers (Eén) en Alleen Elvis blijft bestaan (Canvas), is bezig aan nieuwe afleveringen van OnderOns (Canvas/VRT NU), en duikt dit najaar een Nacht in het museum op Canvas.

Thomas Vanderveken: “Ik ben blij dat ik het stokje kan doorgeven aan iemand als Kamal Kharmach, een man met gevoel voor humor en bovenal verstand van geld: Kamal gaat de juiste vragen stellen om dat extra jaarloon uit te delen! Hij komt in een fantastische ploeg terecht, met niet enkel 16 heerlijk enthousiaste kandidaten maar ook een geweldig team achter de schermen.”

Kamal Kharmach: “En ik maar denken dat je in de politiek moet om gratis geld uit te delen. Met knikkende knieën neem ik deze job over van oerpresentator Thomas. Het is een grote stap, maar ik ben super enthousiast en gedreven om de kijkers een geweldig seizoen 1 jaar gratis te bezorgen. Ik smijt me alvast 200 procent.”

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: “Een legendarische quiz als 1 jaar gratis presenteren? Dat heeft Thomas drie seizoenen lang met verve gedaan, en we willen hem dan ook bedanken om samen met Roses Are Blue nieuw leven te blazen in het succesformat. We zijn ontzettend blij dat Kamal de rol van presentator voor het nieuwe seizoen wil opnemen, en we na Andermans zaken met hem zo een nieuwe stap bij Eén kunnen zetten. Met zijn combinatie van humor, kennis en enthousiasme is hij geknipt om de kandidaten op hun gemak te stellen tussen alle quizspanning door. En eerlijk: wie zou nu eens niet een Vlaming willen verrassen met een jaar extra loon?”

Het concept van 1 jaar gratis blijft ongewijzigd: 16 kandidaten verschijnen aan de start bij het begin van de quiz. Elk van hen maakt kans op het netto-jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Elke aflevering wordt er een kandidaat naar huis gestuurd, tot er één winnaar overblijft die de mooie geldprijs mee naar huis mag nemen. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten