.
News Image

Kamal Kharmach in de pampers: 'Ik heb wel al geroken, het is de moeite'

Kamal Kharmach werd papa en dat verandert zijn leven. 


Voor Kamal Kharmach was het een speciale week, de komiek is voor de eerste keer papa geworden en dat is toch zijn grootste geluk. De komiek vertelde zaterdagochtend in het programma van Kim Debrie op Radio 2 héél enthousiast over de geboorte van zijn dochtertje Loubna.

Ik ben héél blij, ik ben écht verliefd op haar. Het is een prachtkind, ik ben helemaal overdonderd, glundert een trotse papa. Ik ben vooral onder de indruk van wat er allemaal komt kijken bij zo'n bevalling, dat is écht straf. Ik heb mijn eerste eindejaarsconference mogen doen, ik was dan marktleider op Canvas en honderdduizenden mensen hebben gekeken. Er volgden dan ook nog eens goede recensies en ik dacht 'woow, ik ben kei gelukkig', maar zo'n kind krijgen dat gaat daar los boven, vertelt de kersverse papa.



De geboorte van mijn kind was zo intens dat ik niet goed wist hoe met mijn emoties om te gaan en dan verander ik altijd in een flauwe grappenmaker. Mijn vrouw was volop bezig en die begon dan keihard pijn te krijgen en ik reageer dan met de uitspraak 'jaja en dat allemaal voor 90 euro kindergeld per maand'. De gynaecoloog keek mij keiboos aan, maar ik bleef maar grappen maken. 'Meneer, daar doet u het niet voor', reageerde die, waarop ik dan repliceerde met 'neen, het kraamgeld is de jackpot'.



Wie met Kamal Kharmach praat, weet dat het een geanimeerd gesprek zal worden en dat was zaterdagochtend om 7.50 uur niet anders. Kim Debrie moest dan ook meermaals lachen. Ik moest tijdens de bevalling het hoofd van mijn vrouw ondersteunen, maar ik kreeg een kramp in mijn kuiten terwijl mijn vrouw andere pijnen ervaarde. Het was dus niet het moment om mijn pijnen te uiten, dus ik was me door die pijn aan het bijten. Op een bepaald moment vroeg de gynaecoloog 'en, hoe is het geweest voor u?' en ik dacht dat zij tegen mij bezig was waarop ik reageerde met 'het was even pijnlijk voor mij, maar ik ben nu wel aan de beterhand'. Die vrouw keek superboos, lacht Kamal.



De geboorte van dochter Loubna was best wel een emotioneel moment, vertelt Kamal bij Kim Debrie. Ik heb meer dan één traan weggepinkt. Ik dacht dat ik stoer zou zijn, maar op het moment dat ik mijn kind zag, werd ik zo week als iets. Ik had dat eerlijk gezegd allemaal niet verwacht. Maar ik ben blij, héél blij.



Pampers verversen zal echter nog niet voor meteen zijn. Ik heb aan mijn vrouw een stageperiode gevraagd, ik krijg nu twee weken tijd om mij in te werken. Ik vind dat zo fragiel, mijn vrouw was er van de één op de andere dag mee weg. Zelf heb ik dat één keer geprobeerd, maar ik had schrik dat ik haar botjes zou breken. Nu moet ik van mijn vrouw 's nachts wel mee opstaan want mijn vrouw wil niet dat ik een gewoonte ga kweken. Dus ik sta 's nachts op en binnen twee weken ga ik 's nachts verversen. Ik heb wel al geroken, het is de moeite.