.
Kamal Kharmach
donderdag 25 januari 2024

Kamal Kharmach: “Ik word chronisch onderbetaald”

Hij neemt het mee naar huis

Vlaanderen heeft Kamal Kharmach in hun harten gesloten. De mensen zien hem graag bezig en hij krijgt heel wat mooie kansen bij de VRT. Op 18 januari gaat het derde seizoen van ‘Andermans zaken’ van start en de verwachtingen zijn groot.

“Als het van de VRT afhing, was ik al met een volgend seizoen gestart. Maar zover is het nog niet. Mensen beseffen niet hoeveel werk dit programma vraagt. De VRT betaalt me zeker correct, maar specifiek voor Andermans zaken krijg ik chronisch onderbetaald”, lacht Kharmach in Gazet van Antwerpen.

Wanneer Kamal met een zaak bezig is, dan laat hij dat niet zomaar los wanneer de opnames erop zitten. Hij blijft ermee bezig.

“Ik voer veel taken uit die bij andere programma's door een redactie worden gedaan. Ik doe zelf de bedrijfsanalyse, schrijf rapporten op basis van de boekhouding. Het aantal werkuren is niet te tellen. Het is dus niet zo dat ik vijf ­minuten voor de camera's lopen een mapje met cijfers en een scenario krijg. Als ik een advies geef en het loopt niet zoals verhoopt, dan lig ik daar 's nachts van wakker. Zeker bij een groot bedrijf. Een fout kan honderdduizenden euro kosten.”

Bio van Kamal Kharmach