.
Kamal Kharmach
maandag 22 januari 2024

Kamal Kharmach: “Ik wimpelde zulke zaken altijd af”

Maar hij doet het nu toch

VRT moet het al een tijdje zonder hun vaste eindejaarsconferencier Geert Hoste stellen, maar ze hebben al enkele jaren een waardige opvolger gevonden: Kamal Kharmach. Zijn eindejaarsconference over 2023 haalde maar liefst 1,3 miljoen kijkers en dat is heel straf.

Met Kamal heeft de VRT een goudhaantje binnen gehaald, want al zijn programma’s scoren erg goed. De verwachtingen liggen dan ook hoog voor het derde seizoen van ‘Andermans zaken’.

In de eerste aflevering helpt hij een brouwerij in Haacht. Iets waarvan hij altijd had gezegd dat hij dat wou vermijden.

“Klopt. Ik wimpelde zulke zaken altijd af, want ik ben moslim, ik drink geen bier. Het is raar om je bezig te houden met een product waarvan je zelf niet weet of het lekker is. Maar ik ben me als een zot beginnen in te lezen. Intussen weet ik alles over bier brouwen”, lacht Kamal in Gazet van Antwerpen.

Maar behalve een brouwerij, zijn er nog bijzondere ondernemingen die Kamal tijdens dit derde seizoen helpt. Zo zijn er ook nog een kattencafé en een bio-bloemenboerderij.

“We wilden dit seizoen een ander soort ondernemingen. Uit de feedback van kijkend Vlaanderen bleek dat we steeds zelfstandigen opzochten. Daarom helpen we nu ook sociale ondernemingen en vzw's. Nog een primeur: voor het eerst help ik een bedrijf met omzetten van enkele honderdduizenden tot zelfs miljoenen euro. In het eerste seizoen bleef ik daar nog opzettelijk van weg, maar nu ging ik de uitdaging aan, bij het Limburgse Voerke IJs.”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach