.
Kamal Kharmach
zondag 8 januari 2023

Kamal Kharmach: “Ik dacht dat ze de verkeerde hadden gebeld”

Hij vroeg hem om goede raad

‘Eén jaar gratis is terug’, met Kamal Kharmach als presentator. Hij vervangt Thomas Vanderveken die moest afhaken wegens een te drukke agenda.

Kamal was ontzettend verbaasd dat hij werd gevraagd voor de job als presentator. “Ik dacht dat ze een verkeerd telefoonnummer hadden ingetikt. Ik had geen enkele ervaring met het presenteren van een quiz. Bovendien moet ik in ‘1 jaar gratis’ de voetstappen drukken van twee oerpresentatoren en levende legendes: Thomas Vanderveken en Herman Van Molle”, zegt Kamal in Story.

Kharmach neemt zijn rol als presentator zeer serieus en heeft daarvoor ook enkele belangrijke stappen moeten zetten. “Zo heb ik geprobeerd wat op mijn taal te letten en ben ik daarvoor naar de logopedist gegaan. Maar ik wou vooral niet fake presenteren. Misschien vergeven mensen me dat ik niet zo verzorgd praat als Thomas en waarderen ze het dat ik wat meer luchtigheid en humor in de quiz steek.”

Voor Kamal als presentator de arena betrad, is hij wel bij Thomas om tips en goede raad gaan vragen. Die ontving Kamal met plezier en gaf hem de nodige tips and tricks om de quiz tot een goed einde te brengen.

Naast ‘1 jaar gratis’ was het een erg druk jaar voor Kamal. Zo had hij ook nog ‘Andersmans zaken’, zijn eindejaarsconference en zijn job aan de Karel de Grote Hogeschool. “En 2023 wordt niet minder druk. Er komt een derde seizoen van ‘Andermans Zaken’ en ik ga een programma maken samen met Kristel Verbeke.”