.
Kamal Kharmach
zaterdag 22 januari 2022

Kamal Kharmach: “Ik ben niet langer die toffe Marokkaan”

Hij ging zelf zijn idee pitchen

Vlaanderen leerde Kamal Kharmach kennen dankzij zijn deelname aan 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Daar schopte hij het behoorlijk ver en iedereen zag een enthousiaste, grappige man waar ze meer van wilden zien. Kamal mocht de jaren nadien in de jury zetelen van het programma, hij kreeg zijn eigen conference op één en mocht al een eigen programma presenteren. Daar is Kamal nu allemaal heel blij mee, maar er was een periode dat Kamal niet meer wist hoe het verder moest.

“In de jaren voor corona heb ik best diep gezeten. Privé, want mijn huwelijk liep niet meer zo vlot, maar ook professioneel. Ik had het gevoel dat de tv-bazen niet goed wisten wat ze met me moesten aanvangen. En ik vond dat logisch”, reageert hij in Humo.

Wanneer Kamal nu naar beelden van vroeger kijkt, moet hij eens goed lachen. “Zo fake enthousiast dat ik deed. Ik had in die tijd het gevoel dat ik het rolletje van ‘de toffe Marokkaan’ moest spelen om geaccepteerd te worden. Een beter alternatief om ertegenover te zetten had ik niet. Maar sinds ‘Andermans zaken’, dat ik zelf bij de VRT ben gaan pitchen, is alles gelukkig beter beginnen gaan. Ik ben meer mezelf in het programma – enthousiast, maar niet fake enthousiast.”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach