.
Kamal Kharmach
dinsdag 20 februari 2024

Kamal Kharmach: “Ik ben altijd opgegroeid met veel druk”

Hij wil soms terugkeren in de tijd

Wie Kamal Kharmach ziet op televisie, ziet een opgewekte man met een groot hart voor zijn medemensen. Hij is gelukkig getrouwd, heeft 2 kindjes, een mooie job, maar mocht hij een toverstaf hebben, dan weet hij meteen wat hij zou willen veranderen.

“Het Midden-Oosten en Oekraïne, alle oorlogen tout court: dat die stoppen. Soms zou ik ook de tijd willen laten stilstaan. Of nee, niet stilstaan, misschien zou ik nog liever een paar jaar terug in de tijd willen gaan...”, klinkt het in Dag Allemaal.

Kamal zou dus willen terugkeren naar een tijd waarin er geen oorlog was, maar waarin hij ook nog geen kinderen had en dat is dan weer iets wat hij natuurlijk niet wil.

“Het zijn mijn grootste schatten. Kijk, er zijn twee dingen. Ik zou willen teruggaan in de tijd omdat ik altijd opgegroeid ben met druk. Altijd. Ik was de oudste zoon. In onze cultuur is dat een heel ding. Dus ik moest van thuis presteren: naar school gaan, naar de universiteit. Ik moest, moest en moest.”

Kharmach ging op zijn 15de gaan werken om mee de facturen te kunnen betalen. De mazoutketel moest immers gevuld worden om warm te hebben. “Ook al zeiden mijn ouders dat het niet moest, je zag dat het eigenlijk wel moest. Tegelijk was er de druk om op school goed te presteren. Maar geen geld hebben is één ding, geen liefde hebben is nog erger. En liefde heb ik thuis wél altijd gehad, daarom durf ik er ook zo open over te babbelen. Maar ik weet nog dat ik thuiskwam met 90% voor wiskunde, en mijn papa zei: 'Waar is die andere tien procent?'”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach