.
Kamal Kharmach
zondag 15 januari 2023

Kamal Kharmach: “Het is een moeilijke strijd gebleven”

Hij heeft het opgegeven

De voorbije jaren heeft comedian en presentator Kamal Kharmach vele mooie kansen gekregen. Kansen waar hij niet zo makkelijk ‘nee’ op kon zeggen. Maar daar wil hij graag in de toekomst toch wat meer verandering in brengen.

“Ik zou in de toekomst graag wat selectiever willen zijn in het aannemen van opdrachten. Ik weet wat ik kan en leuk vind om te doen. Dus misschien wordt het tijd om één richting te kiezen die ik uit wil. Op die manier is er tijd om mijn sociale contacten nieuw leven in te blazen. Die vriendschappen heb ik de laatste jaren wat verwaarloosd. Ik besef steeds meer dat succes relatief is, en zeker niet belangrijk genoeg om de essentie van het leven er voor op te geven”, klinkt het in Story.

Een aantal jaar geleden leerden we Kamal kennen door zijn deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Op dat moment had hij een maagverkleining ondergaan en was hij heel wat kilo’s afgevallen.

De laatste tijd zijn de kilo’s er terug bijgekomen en verloor Kamal terug zijn strijd met de weegschaal. Hij verloor door de maagverkleining maar liefst 130 kilo. “Maar het is een moeilijke strijd gebleven. Ik moet leren samen te leven met het beestje dat obesitas heet. Eerder dat dan het elke dag te proberen verslaan, het lukt toch niet. Het is sterker dan ik.”

Natuurlijk vindt Kamal dat jammer, en vooral op gebied van zijn kinderen raakt hij erover gefrustreerd. “Terwijl ik vroeger mijn schouders ophaalde toen de dokter me vertelde dat ik met die obesitas niet veel ouder dan dertig jaar zou worden, wil ik nu zo lang mogelijk blijven rondlopen.”