.
Kamal Kharmach
maandag 5 februari 2024

Kamal Kharmach: “Er is nood aan zo’n programma”

Ze komen vaak in de problemen

Het programma ‘Andermans Zaken’ is aan een derde seizoen toe. Het programma scoort seizoen na seizoen en weet steeds heel wat kijkers te boeien. Een derde seizoen kon dus niet uitblijven.

“Er is ook steeds meer nood aan zo'n programma, want er komen steeds meer kleine zelfstandigen in de problemen. Dat heeft met de economisch slechtere tijden te maken: alles wordt duurder en mensen gaan besparen. Ze gaan voor het goedkoopste en kopen liever in de supermarkten of grote ketens dan in de buurtwinkel. Dat heeft een enorme impact op de samenleving en de middenstand”, begint Kamal in Story.

Kamal merkt heel vaak dat wie een eigen zaak wil opstarten vaak geen gebrek heeft aan enthousiasme en goede intenties, maar wel aan een goed doordacht businessplan.

“Dat en een hoge dosis realiteitszin blijft onontbeerlijk om die zaak te doen slagen. In de laatste aflevering begin maart bezoeken we trouwens ook een aantal zaken die we de voorbije twee seizoenen geholpen hebben, en polsen we hoe ze het nu doen.”

Bio van Kamal Kharmach