.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
dinsdag 24 oktober 2023

Kamal Kharmach: “Dat is nergens voor nodig”

Hij vindt het onzin

De Vlamingen die zich hebben ingeschreven voor ‘Geld Gezocht’ tonen volgens Kamal Kharmach veel lef. Niet elke Vlaming staat er voor open om over hun financiële situatie te praten, maar de deelnemers uit ‘Geld Gezocht’ geven alles bloot aan Kamal en Kristel Verbeke.

“Waar gaat te veel geld naartoe? Wat doen ze al goed? En hoeveel mag je als gezin uitgeven om financieel gezond te blijven? Ik reken het allemaal uit. Sommige gezinnen zijn bijvoorbeeld drie keer gedekt voor rechtsbijstand. Dat is nergens voor nodig. De redenering 'Het is toch niet slecht om oververzekerd te zijn?' is bullshit. Want als er dan iets gebeurt, gaan die verschillende maatschappijen discussiëren en moet je nog langer wachten op je geld”, zegt Kamal in Story.

Ook onze levensstructuur verandert heel erg door de jaren heen, maar ons inkomen blijft veelal vaak gelijk. Het is dus belangrijker dan ooit om te weten waar al dat geld naartoe gaat.

“Als er minder geld binnenkomt dan je uitgeeft, zit je met een probleem. Ik schrik ervan hoeveel mensen hun uitgavenpatroon niet kennen. Ze denken dat ze maar 75 euro per maand uitgeven aan kleding voor de kinderen en dan blijkt dat 400 euro te zijn. Gene, mijn man, en ik houden al jaren onze maandelijkse inkomsten en uitgaven bij in een mooi Excel-bestand. Dat geeft me rust. Bovendien hebben we een aparte rekening voor onze boodschappen.”

Bio van Kamal Kharmach