.
Kamal Kharmach
donderdag 12 januari 2023

Kamal Kharmach: “Dat is natuurlijk wel erg fijn”

Hij wil hen niet hetzelfde aandoen

We kunnen niet meer om Kamal Kharmach heen. Hij was eind december nog te zien op één met zijn eindejaarsconference, presenteert nu ook ‘1 jaar gratis’ en er komt ook een derde seizoen van ‘Andermans zaken’ aan. En dat zijn niet de enige plannen die Kamal heeft.

Kamal verdient dus goed zijn brood, dat kan wel gezegd worden. Maar hoe belangrijk is geld eigenlijk voor Kamal. Story polste naar het antwoord.

“Ik vind geld wel belangrijk, in die zin dat ik economie ben gaan studeren en er dankzij mijn tv-programma’s veel mee bezig ben. Maar persoonlijk boeit geld me niet zo erg. Ik krijg kledij om op het scherm te dragen of ik ga winkelen bij een kledingketen. Decadentie staat ver van me af”, zegt Kamal.

Toch kan Kamal niet ontkennen dat geld ook voor stabiliteit zorgt en zekerheid, maar ook dat het soms veel dingen kapot kan maken in een mensenleven.

“Al is het in deze barre economische tijden wel fijn om een financiële buffer te hebben. Als er iets is wat ik wens voor mijn kinderen, is het dat ze niet in de situatie terechtkomen die ik in mijn jeugd heb meegemaakt. Daar zal ik alles aan doen.”