.
News Image

Kabels smelten door hitte tijdens concert Sabien Tiels

'Mijn heetste concert ooit'.


Het was me wat afgelopen weekend, de kans is groot dat jij ook bent gaan schuilen voor de hitte. Maar er zijn mensen die gewoon aan het werk waren. Sabien Tiels speelde, samen met Amaryllis Temmerman, afgelopen zaterdag in Belsele het ‘heetste’ openlucht optreden uit haar hele carrière.

Zaterdag was de topdag uit de hele net voorbije hittegolf en dat had zo zijn gevolgen voor de optredende artiesten. Niet alleen bleken de versterkers van de monitors het onder de hitte te hebben begeven, waren sommige microfoonkabels gewoonweg gesmolten, maar schrok Sabien zich ook een ongeluk toen ze zich verbrandde aan de microfoon. Dat had ze nog nooit eerder meegemaakt. De zangeres kon tijdens haar optreden dus ook geen microfoon in de hand nemen, zoals ze altijd wel doet, maar diende de microfoon gewoon in het statief te laten staan en niet te dichtbij komen bij het zingen, want niets is zo temperatuurgevoelig als de lippen natuurlijk. Pianist Dirk slaagde er aanvankelijk niet in om te spelen, want ook de toetsen van zijn piano waren inmiddels kokend heet geworden.

De eerste rijen waren voor een keer helemaal leeg, niet omdat er te weinig volk was, integendeel zelfs, maar omdat niemand daar in die blakende zon kon of wou gaan zitten. Niettegenstaande dat werd er toch een leuk feestje gebouwd en keken de fans zeer tevreden terug op alweer een zeer geslaagd optreden. Sabien is deze week donderdag nog te gast bij Michel Follet in Middelkerke voor de opname voor ECLIPS TV en komende maandag 8 juli in Diksmuide voor de opnames van MENT TV.


Bio van Sabien Tiels

Meer Over:

Sabien Tiels