.
News Image

Kaat Tilley: eerbetoon tijdens Gentse Feesten

De artistieke erfenis en creatieve geest van Kaat Tilley leven onverminderd voort.
Tijdens de Gentse Feesten 2014 brengen haar dochters Epiphany en Rebekka met "Tussen hemel en aarde" haar een passend eerbetoon.

Van 19 t/m 27 juli organiseert het Forum van Vlaamse Vrouwen in het Gentse augustijnenklooster een groots eerbetoon aan modeontwerpster Kaat Tilley.

Het volledige klooster: kerk, pandgangen met zijlokalen, binnentuin en binnenkoer, inclusief de historische bibliotheek, zal baden in de romantisch, dromerige sfeer die Kaat als geen ander wist te creëren.

Tijdens de vernissage op 18 juli alsook op 24 en 26 juli zal het geheel tot leven gebracht worden met live muziek, dans en acrobatie.

Het is de ambitie om tijdens deze dagen een mix aan te bieden van commedia dell'arte – zeg maar "commedia dell Tilley" - en pure poëzie.

De tentoonstelling die dagelijks te bezoeken is toont een keur aan creaties van la Tilley: uiteraard haar kledij, maar ook haar schilderijen en sculpturen.
Kers op de taart is ongetwijfeld de tentoonstelling van de nooit eerder vertoonde schetsboeken van de ontwerpster. Deze zullen exclusief te bezichtigen zijn in de schitterende bibliotheek van het klooster.

Datum: dagelijks van 19 - 27 juli 2014 van 11u tot 18u
(Uitgezonderd op 24 en 26 juli van 14u tot 18u)
Plaats: Gent, Augustijnenklooster, Sint-Stefanuskerk, Sint-Margrietstraat (vlakbij Gravensteen)
Inkom: gratis

LIVE PERFORMANCES

Door innemende actrices worden jullie doorheen de Sint-Stefanuskerk en het hele augustijnenklooster meegezogen in de dromerige sfeer, die Kaat Tilley als geen ander wist te creëren. Geëvoceerd met live muziek, dans,... In een soort mini Cirque du Soleil-sfeer!
Levende modellen op sokkels en stelten.
Danseressen in de zwierige jurken van Kaat Tilley.
Op elke locatie wordt gezorgd voor aangepaste muziek passend bij de geshowde jurken.

Niet te missen!

Data: 24 en 26 juli
- 14u tot 15u
- 15.30u tot 16.30u
- 17u tot 18u
Inkom: 12 euro pp
VVK: 10 euro pp, via overschrijving op BE37 9790 7352 8328.
Bevestigingsmail geldt als inkombewijs

(l.t.)

Bio van Kaat Tilley

Meer Over:

Kaat Tilley