.
Kaat Bollen
maandag 2 januari 2023

Kaat Bollen: “Er wordt nog te weinig over gesproken”

Veel vrouwen maken het mee

Onlangs bracht Julie Van den Steen haar verhaal over haar miskraam naar buiten. Julie moet het verdriet nog steeds verwerken ook al is het al van enkele maanden geleden.

Heel wat vrouwen herkennen zich in het verhaal van Julie, waaronder ook seksuologe Kaat Bollen. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om ongeremd over een miskraam te kunnen praten.

“Maar ik heb het net als Julie liever over een zwangerschapsverlies, het is een veel treffender woord. Want het is wel degelijk een verlies waar een rouwproces mee gepaard gaat. En zo’n proces moet iedereen op zijn eigen tempo doorlopen”, zegt Kaat in Tv Familie.

Wanneer je te horen krijgt dat je zwanger bent, ga je je als ouder en zeker als mama snel hechten aan het vruchtje. Wanneer je dat kindje dan plots verliest, dan wordt je zonder twijfel overmand door verdriet.

“Er wordt helaas nog te weinig over gesproken. Terwijl dat echt helpt om het een plaats te geven. Dus praat met een therapeut of seksuoloog. Of met je partner, familie of vrienden. Zoniet gaat je lichaam pijn en verdriet opslaan. Dus dankjewel, Julie en lotgenotes. Het is prachtig dat jullie hier zo mooi over getuigen.”

Bio van Kaat Bollen en Julie Van den Steen