You are here

K3 onder vuur omwille van nieuw campagnebeeld

29/06/2020 17:54-

Zo zag je Klaasje, Hanne en Marthe nog nooit!

Na het succes van de eerste film met Hanne, Marthe en Klaasje, krijgt K3 nu een volgende bioscoopfilm: K3 - Dans van de Farao. De opnames van de nieuwe film gaan deze zomer van start, waarbij door enkele creatieve aanpassingen alle coronamaatregelen in acht kunnen worden genomen. K3 - Dans van de Farao verschijnt eind dit jaar in de zalen. Hun vorige film, K3 Love Cruise, kon rekenen op meer dan 300.000 bezoekers in Vlaanderen en Nederland.

Het campagnebeeld van de nieuwe film zorgde meteen bij de voorstelling voor heel wat controverse. Zowel op Instagram als op Twitter lezen we complimenten, maar er zijn ook heel wat mensen die aanstoot nemen aan het nieuwe campagnebeeld. K3 als Egyptische schoonheden, moet dat nu echt?

"Oh, ik dacht dat het 2020 was en cultural appropriation eindelijk ‘uit de mode’ was. Maar ik kan het mis hebben hoor", reageert iemand op de Instagram van Studio 100.

En het gaat nog verder. Elsjepelsje noemt K3 en Black Lives Matters in één en dezelfde zin. "In een tijd van Black Lives Matter en we allemaal hebben besloten dat cultural appropriation niet meer kan komt K3 in 2020 met dit", waarbij zij het campagnebeeld van de film post.

Dat K3 op enkele uren voor een pak retweets en vele honderden reacties zou zorgen, dat hadden ze bij Studio 100 wellicht niet zien aankomen. Heel wat mensen storen zich op de uitlatingen op Twitter.

"Doe eens normaal, er is niets mis mee. Ga je nu films zoals 'Night at the museum' en het liedje van 'The Bangles' ook verbannen. Lang leve de verzuurde maatschappij waarin alles 'te politiek correct' moet zijn", reageert Robin van Nooij.

"Wat voor punt denk je nu dat je maakt? Dit is niet eens cultural appropriaton. Zeg gewoon dat je niet weet wat cultural appropriaton is and go", reageert Bo.

Herman Winters heeft ook een mening klaar: "Ik wist niet dat we dat besloten hadden met zijn allen, maar misschien komt dit omdat het nog niet echt duidelijk is, mag je als niet westerling nog een spijkerbroek aan?, mag ik nog chinees eten, mag een blanke nog blues muziek spelen, mag een chinees nog engels spreken?"

Ook Sonja laat van zich horen, zij is van mening dit beeld perfect kan. "Als ze zich bruin hadden geschminkt was het een héél ander verhaal geweest, maar wat K3 hier doet is het (heel slecht en enorm historisch onverantwoord) gebruik maken van de iconografie van een oude cultuur, zonder deze zich toe te eigenen zoals bv. met dreads gebeurt."

Het verhaal van de film
Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Ze brengen alles in orde voor hun optreden. Wanneer ze in het museum alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit. Hanne kan de gedachten lezen van mensen en dieren, Marthe kan alles kopen wat ze voor zichzelf wil, en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wil.
Maar de wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon. De drie vervloekte wensen keren zich tegen K3 en zorgen voor een hoogoplopende ruzie tussen de meisjes. Net voor hun optreden besluiten ze te splitten. Ze willen elkaar nooit meer zien! Zorgt de Wensvloek voor het einde van K3 of overwint vriendschap alles?

In het najaar komt de nieuwe album ‘Dans van de Farao’ uit. Het reeds uitgebrachte nummer 'Bubbel' en de zomersingle 'Bikini vol zand' zullen ook op dit nieuwe album staan. De release hiervan is voorzien op 13 november.

Meer nieuws over:

K3

Gerelateerde foto's:

Rode Neuzen Dag XL

K3 - Antwerpen - 29/11/2019

Jubileumshow 20 jaar

K3 - Puurs - 06/04/2019

Kathleen kondigt afscheid aan

K3 - Schelle - 23/03/2009

K3 Vlindershow

K3 - Hasselt - 17/03/2018

Meet & Greet Makro

K3 - Machelen - 15/02/2018

Vlaanderen Feest

K3 - Antwerpen - 11/07/2017

K3 Show 2017

K3 - Oostende - 15/04/2017

Eerste solo-concert

K3 - Gent - 28/01/2017

Boekenbeurs

K3 - Antwerpen - 31/10/2016

Clipopname Love Boat Baby

K3 - Herentals - 11/10/2016

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz:

Gerelateerde muziek:

Tracklist van K3