.
K3, Hanne Verbruggen, Julia Boschman, Marthe De Pillecyn
donderdag 21 maart 2024

K3 deze zomer opnieuw op Rijvers Festival

En nog meer topnamen!

Maar liefst acht nieuwe namen worden toegevoegd aan de line-up van Rijvers Festival: een exclusief optreden van de Nederlandse zanger André Hazes met onder andere de grootste hits van zijn vader, de populairste meidengroep van de Lage Landen ‘K3’ en #LikeMe-ster Francisco Schuster. Naast extra namen uit de Nederlandstalige pop worden ook de beste én bekroonde Queen-coverband ‘Mother Mercury’ en TikTokkers Steffi Mercie en Gerben Tuerlinckx toegevoegd aan het programma.


Talent van over de grens: de jongste zoon van overleden volkszanger André Hazes, André Hazes jr., brak in Vlaanderen door met de hitsingle ‘Leef’. Zijn passage in het het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ zorgde zelfs voor een onverwachte hit met de cover ‘Ik haal alles uit het leven’, gebracht door Regi ft. Jake Reese. André Hazes treedt voor het eerst sinds lang terug op en daar kon Rijvers Festival niet bij ontbreken. Tijdens het uniek optreden brengt hij de grootste hits van zichzelf onder leiding van zijn fantastische live-band. Niet te vergeten: het grootste deel van zijn show zingt hij alle hits van zijn vader als eerbetoon. Dit exclusieve én unieke optreden is dus een niet te missen show op vrijdag 16 augustus, ambiance gegarandeerd.

Op dit moment vullen ze alle zalen in Vlaanderen met de topmusical van Studio 100 ‘De 3 Biggetjes’, maar we hebben bijzonder goed nieuws. K3 kiest ervoor om dit jaar met een eigen K3-show, bestaande uit hun beste nummers, richting Rijvers Festival af te zakken. Oya Lélé: ondertussen al de zesde keer dat het festival de populaire meidengroep K3 ontvangt. Hits zoals Waterval, 10.000 luchtballonnen en Heyah Mama staan in het collectieve geheugen van de jonge fans én van de papa’s en mama’s. Maar ook recente hits zoals Vleugels, Fata Morgana en Mango Mango passeren ongetwijfeld de revue bij het optreden van Hanne, Marthe en Julia.

Francisco Schuster uit het immens populaire Ketnetprogramma #LikeMe gaat voortaan als ‘Francisco’ verder als solo-artiest. Vorig jaar kwam zijn eerste nummer ‘Dromen’ uit als campagnelied tegen pesten én nam hij deel met 10 andere BV’s aan het VTM-programma Special Forces: Wie durft die wint. Onlangs ging hij in de vierdelige VRT-docureeks Francisco Desir op zoek naar zijn roots waarmee hij heel wat harten in Vlaanderen verovert. Francisco is sinds kort ook te zien op VRT1 waar hij de rol van Klaas vertolkt in de gloednieuwe sitcom ’Groeien & Bloeien’.

De mannen van het Belgische Mother Mercury brengen een eerbetoon aan de grootste band uit de rockgeschiedenis: Queen. Deze tribute act zet een liveshow neer waarbij je het gevoel krijgt alsof je zelf bij de legendarische liveconcerten van Queen op Wembley '86 en Live Aid '85 aanwezig bent. Zanger van de band, Sonny Vande Putte, werd trouwens dit jaar de allereerste winnaar van het VTM-programma ‘Starstruck’. Deze beste én bekroonde Queen-coverband speelt live de ene hit na de andere waardoor je niet kan stilstaan: van Don’t Stop Me Now over Bicycle Race tot We Are The Champions.

Prins S. en De Geit is een Nederlandse band bestaande uit zanger Scott Beekhuizen, bassist Marne Miesen en producer Daniel Ortgiess. Het trio is gekend voor het plaatsen van gekke teksten op stevige beats zoals hun hit Kinderboerderij (Keiblij). Hun debuutsingle ‘Nacht’ scoorde goed in de hitlijsten en bracht hen vorig jaar nog op het podium van Pinkpop.

Tot slot ontvangt Rijvers Festival ook Belgisch DJ-icoon Yves Deruyter. De dj én producer draait al 30 jaar mee in de dance-scene en stond vorig jaar nog op Tomorrowland.

De immens populaire TikTok Stage ontvangt ook dit jaar influencers en Bekende Vlamingen. Met samen meer dan 900.000 volgers op TikTok mogen Steffi Mercie en Gerben Tuerlinckx zichzelf alvast bij de meest populaire van Vlaanderen rekenen. Het koppeltje brengt sinds kort hun leven in beeld in de realityserie ‘De Leven’ op VTMGo én gaat tijdens Rijvers Festival op de foto met fans op de TikTok Stage.


“Rijvers Festival brengt het beste van dit moment uit quasi elk muziekgenre. En dat doen we al sinds het prille begin van ons festival: naast pop-muziek brengen we steevast ook dance, hiphop en rock. Wat je muzikale smaak ook is, bij ons kom je sowieso aan je trekken. Onze line-up wordt maandelijks aangevuld: ditmaal was dit met maar liefst acht nieuwe namen”, aldus woordvoerder van Rijvers Festival Floris Benoit.

Deze editie van Rijvers Festival wordt sowieso bijzonder want voor het eerst gaan de poorten van het magische vierdaagse festival al open op donderdag 15 augustus.
“We starten deze keer op de feestdag en gaan dan tot en met zondag door. Je kan meer dan 100 artiesten en muzikanten zien. Het wordt dus zonder twijfel een feesteditie, dat staat vast”. Meer dan redenen genoeg dus om nu al een weekendticket, goed voor liefst vier dagen, te kopen. Dat kan simpelweg via de site rijversfestival.be