.
Diede, Celester, Amy en Julia in K2 Zoekt K3
dinsdag 23 november 2021

K3-choreograaf ontleedt de finalisten: “ik vreesde dat ze door de mand zou vallen”

"Even vreesde ik dat ze in de halve finale door de mand zou vallen."

Tommy Gryson heeft gedurende K2 Zoekt K3 de vier finalistes goed leren kennen. De vaste choreograaf heeft ook hun sterke én zwakke punten ontdekt. In Story ontleedt Gryson de vier potentiële opvolgsters van Klaasje Meijer bij K3.

“Amy heeft het minste ervaring in zang en dans, maar ze is enorm gegroeid tijdens de wedstrijd”, begint Tommy Gryson met de topfavoriete. Maar ook de drie Nederlandse meisjes komen aan bod…

“Toen Celester in de halve finale een sing off moest doen, reageerde ze emotioneel, maar als het erop aankomt, zingt ze heel zuiver. En ze danst heel goed”, zwaait de choreograaf met lof voor de underdog in de finale van K2 Zoekt K3.

“Diede zingt fantastisch en ik zag haar openbloeien van een verlegen meisje naar een ster op het podium”, weet Gryson te vertellen over ‘het kleine zusje’ van Hanne en Marthe. Voor Julia vreesde Tommy Gryson even het ergste…

“Even vreesde ik dat Julia in de halve finale door de mand zou vallen omdat ze de choreografie van het refrein van Pina Colada niet onder de knie kreeg, maar op het moment van de waarheid liep het perfect”, slaakte Tommy Gryson een zucht van opluchting.

Al haalt geen enkele van de vier kandidates momenteel het niveau van Hanne en Marthe. “Daar moet je jaren hard aan werken”, aldus de choreograaf in Story. “Het voordeel is dat Hanne en Marthe haar kunnen bijstaan. Zij zijn heel erg gemotiveerd om verder te gaan met K3.”