You are here

Kürt Rogiers werd opgepakt in drugszaak

30/05/2020 14:26-

Kürt Rogiers was verdachte in drugszaak

Het Heilig Huis Van Hanssen is terug bij Joe. Evi Hanssen schotelt elke zaterdag twee uur lang, tussen 10.00 en 12.00, niet alleen koffiekoeken maar ook de 10 Geboden voor aan bekende gasten. Kürt Rogiers, die vanavond trouwens te zien is tijdens de spannende finale van LEGO MASTERS bij VTM, mocht vanochtend de spits afbijten.

Kürt zat in zijn jeugd vooral op zijn kamer poëzie te lezen. Hij vertrouwt Evi toe dat hij vroeger heel graag paus wou worden. “Die man kwam uit zijn slaapkamer, deed het raam open en heel het plein ging uit zijn dak. Ik kom uit een heel eenvoudig dorp, waar geen theater was. Het hoogtepunt van de week was de hoogmis en ik zag die pastoor bezig en dacht waaauw”, zegt Kürt. “Maar ik heb het losgelaten toen ik had begrepen dat die geen vrouwen mogen hebben”, vult hij al lachend aan.

Wat de meeste ook nog niet weten van Kürt is dat hij ooit is opgepakt op verdenking van drugs dealen. Een andere verdachte in een drugszaak had na een ondervraging van maar liefst drie uur de naam 'Sneyers uit Wittekerke' doorgegeven. Dat was het personage dat Kürt Rogiers destijds in de reeks speelde. “Ik woonde in Lokeren en op een bepaald moment kreeg ik een brief van de politie dat ze mij wilde ondervragen. Ik wist uiteraard niet waarom en nietsvermoedend ging ik naar de politie. Daar kreeg ik te horen dat ze de inspecteur van 'mijn dossier' zouden roepen. Het kwam tot een verhoor. Alles wat je zegt wordt ineens tegen je gebruikt. Ze vroegen: gebruik je wel eens drugs? Wat dan? Een joint? Waar haal je dat dan? Het was de periode dat Erik Goossens succes had met zijn programma 'Kan Dit?'. Het had perfect gekund, maar zouden ze dat in een écht politiekantoor doen? Natuurlijk hingen er in dat kantoor ook camera's", vertelde Kürt Rogiers. "En toen was er iemand die op het idee kwam een urinestaal en bloedtest af te nemen. Ze zijn meegereden naar mijn appartement om alles te onderzoeken en daarna heb ik daar nooit nog iets van gehoord.”

Meer nieuws over:

Kürt Rogiers, Wittekerke, Evi Hanssen

Gerelateerde foto's:

Wittekerke

Kürt Rogiers - Vilvoorde - 18/06/2020

Lego Masters

Kürt Rogiers - Vilvoorde - 01/06/2020

Als Lars in seizoen 28 van Familie

Kürt Rogiers - Lint - 01/07/2019

Rode Neuzen Concert

Evi Hanssen - Antwerpen - 30/11/2016

Schlagerfestival

Kürt Rogiers - Hasselt - 25/03/2016

Door de jaren heen

Kürt Rogiers - Vilvoorde - 09/03/2016

Q Vlaams

Kürt Rogiers - Blankenberge - 26/04/2013

Duosprong Ga op reis naar de top van de wereld

Kürt Rogiers - Schaffen - 13/03/2013

Expeditie Robinson 2012

Evi Hanssen - Amsterdam - 03/09/2012

Schlagerfestival 2012

Kürt Rogiers - Hasselt - 20/03/2012

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: