.
Junior Planckaert
donderdag 28 december 2023

Junior Planckaert: “Ik ben daar op beginnen kloppen”

En hij is niet gestopt

In 2024 kunnen we gaan kijken naar de allereerste theatershow van de Planckaerts. Francesco, Junior, Christa en Eddy zullen het beste van zichzelf geven en het belooft een show vol humor, muziek en mooie verhalen te worden.

Junior Planckaert is de drummer van dienst tijdens de show. En daarmee komt een droom in vervulling.

“Toen ik een klein ventje was, drumde mijn vader al goed en stond er bij ons thuis altijd een drumstel. Ik ben daar dan zelf ook op beginnen kloppen. Op den duur kreeg ik daar wat ritme in en zo begon ik het stilaan toch een beetje te kunnen. Francesco heeft mij vervolgens een beetje begeleid. Resultaat: ik zat zo goed als alle dagen achter die drums”, lacht Junior in Primo.

Voor Francesco is er niet veel veranderd. Voor hem is Junior nog altijd dat kleine ventje en zit hij nog altijd alle dagen achter zijn drumstel.

“Muziek zit in onze genen, denk ik. Dat is de rode draad in ons leven. De vader van mijn pa, die op jonge leeftijd om het leven kwam na een zwaar verkeersongeval, was een accordeonist, mijn pa drumde, ik heb piano gespeeld én gedrumd. En nu maken mijn kinderen ook muziek. Dat komt omdat ze altijd instrumenten rond zich zien. Er staan in onze keuken enkele gitaren en een drumstel, voor ons is dat normaal. 's Avonds beginnen we dan samen te jammen.”