.
Julie Van den Steen
woensdag 23 november 2022

Julie Van den Steen verliest ongeboren kindje

Wat een drama.

VTM-presentatrice Julie Van den Steen gaat door een hel. Eind mei had zij door dat zij zwanger was, net na het beëindigen van haar relatie. Nog geen twee maanden later ging het volledig mis vertelt De presentatrice in Het Laatste Nieuws. “Nadat ik bloed verloor, kreeg ik krampen en ben dan naar spoed gegaan. Daar vertelde de gynaecoloog dat er slecht nieuws was.”

Julie kreeg te horen dat zij haar vruchtje ‘spontaan moest verliezen’. Diezelfde avond was het al zover. “Ik kreeg weeën, zo vreselijk dat ik riep van de pijn. Het duurde uren. Ik raakte zelfs buiten bewustzijn. Gelukkig was mijn ex bij me: hij is samen met mij weer naar de spoed gegaan. Daar bleek dat het vruchtje geblokkeerd zat en dat ik te veel bloed was verloren. De verplegers moesten het vruchtje handmatig verwijderen. Ze vroegen of we het nog wilden zien. Hoewel we nee zeiden, toonden ze het tóch. En toen werd het bij het medisch afval gegooid."

Lange tijd kampte Julie Van den Steen met een schuldgevoel. Was het haar schuld dat zij haar kindje verloor? Is er iets mis met haar lichaam? Vragen waarop Julie het antwoord niet kent. Bovendien heeft zij nu schrik dat zij nooit nog een kind zal kunnen krijgen.

Julie zou normaal met de feestdagen met een bolle buik aan de feestdis zitten, eind januari zou zij mama worden. “Dat zijn allemaal ijkpunten waar ik het lastig mee heb en waar ik het nog lastig mee ga hebben”, reageert zij in Het Laatste Nieuws.

En dat is helaas niet het enige waar Julie mee zit. “Daar komt nog eens bij dat ik deze zomer 30 geworden ben. Veel van mijn vrienden zijn verloofd of hebben een kindje. Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die stilstaat. Dan denk ik: potverdekke, deze zomer had ik een baby in mijn buik. Een vader die er samen met mij voor ging gaan. Nu ben ik dat kwijt. En ja, dat voelt af en toe heel eenzaam. Vorig weekend vond ik geen reden om uit mijn bed te komen”, besluit Julie in Het Laatste Nieuws.

Héél veel sterkte Julie. Er zijn koppels zat die deze tegenslag al hebben meegemaakt en die nadien toch nog een wolk van een baby op de wereld zetten. Kijk maar naar jouw collega Andy Peelman. Zij hebben twee miskramen gehad voor hun dochtertje Lorelie geboren werd. En zo zijn er nog héél veel mensen….

Bio van Julie Van den Steen

Meer Over:

Julie Van den Steen