.
Julie Van den Steen
donderdag 13 januari 2022

Julie Van den Steen lanceert tijdloze capsulecollectie met CKS

CKS X Julie Van den Steen

Vlaamse presentatrice Julie Van den Steen fantaseerde al jarenlang van een eigen kledingcollectie. Na eindeloos schetsen en tekenen tijdens de lockdown voegde zij de daad bij het woord. Samen met het Belgische modemerk CKS brengt ze de tijdloze collectie ‘Head in the Clouds’ op de markt. Opvallend in de capsule zijn de mannelijke items die een vrouwelijke touch kregen, en omgekeerd. ‘Draag de stuks waar jij je zelfzeker in voelt. Niet twijfelen, gewoon doen!’, aldus Julie. De vrolijke collectie straalt vanaf 27 januari in de rekken van de CKS-winkels en is ook online verkrijgbaar.

Op de set van een promotiefilm voor CKS vertelt Julie honderduit over de schetsen die ze tijdens de lockdown maakte. Ze vond inspiratie in haar favoriete kledingstukken uit haar kast. Ze paste haar schetsen zo aan, totdat die er exact uitzagen hoe zij het wilde. CKS was geboeid door haar passionele uitleg en vroeg aan Julie om deels voort te bouwen op die schetsen. Deze tekeningen vormen nu de basis van de pre spring capsulecollectie.

Talrijke moodboards werden besproken en aangepast tot alles helemaal goed zat, en het ook als geheel qua kleuren bij de rest van de CKS collectie paste . Samen met een technisch tekenaar en een trendwatcher ging Julie aan de slag. “Ik gaf op voorhand aan dat ik niet zomaar het gezicht van een bestaande collectie wilde worden. De capsule zou mijn eigen stempel dragen. Soms was het geven en nemen, maar CKS luisterde naar mijn visie en gaf me voldoende vrijheid. Daar ben ik CKS erg dankbaar voor.”

De capsule 'Head in the Clouds' is haar naam waardig: dromerige kleuren, wolkenprints en retro fits katapulteren je rechtstreeks naar de jaren '80, met een knipoog naar Scandinavische mode. Een lichtroze jurk, een zalmroze powersuit, bordeaux co-ords en een mouwloze vest,… Feel good is waar het in deze collectie om draait.

Een duurzame insteek voor ogen houden was voor Julie een belangrijke factor tijdens het creatieproces. Ze is trotse eigenaar van een Instagram- en Vinted account* waarmee ze tweedehandskledij verkoopt, en is organisator van meerdere closet sales. “De kledingstukken in de collectie zijn tijdloos en combineerbaar met andere items die misschien al in je kleerkast hangen. Bovendien zijn ze geschikt voor alle leeftijden en kan je ze dragen op meerdere gelegenheden, zowel op een sollicitatiegesprek of op een avondje uit. Zo neem ik niet deel aan de fast fashion industrie die in onze huidige maatschappij leeft.”
*Weetje: de helft van de opbrengst van haar verkochte stuks op Vinted doneert pet lover Julie aan een dierenasiel.

“Als ik in een slechte bui ben, grijp ik bewust naar de fleurigste stukken in mijn kleerkast. Kleren verklappen veel over je persoonlijkheid, en maken de vrouw én man,” vertelt Julie. Dat zo’n stralende verschijning een vrolijke collectie ontwierp, verbaast niet. Als grote fan van Isabel Marant creëerde ze trendy maar tijdloze stukken waar zowel vrouwen als mannen zich goed in voelen. “Een paar van mijn mannelijke vrienden hebben mij al verteld dat ze de roze blazer op de launch party zullen dragen,” gaat Julie verder. “Geweldig, toch?”
De opzet van de collectie? Dat de kledij je zoveel zelfvertrouwen geeft dat je werkelijk alles aankan.

“Tijdens de laatste opnames op het werk droeg ik iedere dag een ander stuk uit mijn eigen collectie. Zo kon ik al een beetje aanvoelen welke kledij in de smaak valt bij het grotere publiek. Over de blouse met de split en de lange pull die je als kleed kan dragen, heb ik al veel complimenten gekregen. Mijn favoriet? De bordeaux deux-pièces, absoluut! Ik ben al jaren zot van die retrostijl.”
Hoewel Julie perfectionistisch is van aard, is ze ontzettend tevreden met het resultaat. “Heel eerlijk? Wanneer ik iemand over straat zie lopen met een stuk uit mijn collectie met CKS, vraag ik 100% zeker om een selfie met hem of haar!” lacht Julie.

Naar eigen zeggen leerde Julie veel bij van het designteam bij CKS. Stiekem heeft ze ambitie om haar ontwerpersdroom nog verder te zetten. Wie weet start ze, met haar hoofd in de wolken, wel een eigen label in de toekomst…
De collectie is beschikbaar vanaf 27 januari in de winkels en online via de webshop.

Bio van Julie Van den Steen

Meer Over:

Julie Van den Steen