.
Julie Van den Steen
zondag 21 mei 2023

Julie Van den Steen: “Ik dacht dat mensen mij een aandachtzoekster zouden vinden”

Ze heeft een podcast gemaakt

Het was even schrikken toen Julie Van den Steen bekend maakte dat ze een miskraam had gehad. Julie is altijd heel strikt in het delen van details over haar privéleven en een zwangerschapsaankondiging was er nooit geweest.

Toch wilde Julie alle lotgenoten die hetzelfde hadden meegemaakt een hart onder de riem steken door met haar verhaal naar buiten te komen. Dat doet ze nu ook met een eigen podcast over het onderwerp?

Julie heeft lang getwijfeld of ze de podcast zou maken. Ze wilde namelijk niet dat iemand haar een aandachtzoekster zou noemen.

“Ik dacht dat mensen zouden denken dat ik mijn verhaal misbruik. Ik hoorde iemand op de redactie vertellen: ‘Allee ze, die aankondiging van Julie, moet je dat zo dramatiseren? Wij hebben hetzelfde meegemaakt.”

Het zijn net zo’n reacties die ervoor zorgen dat een podcast zoals die van Julie nodig is. Het verdriet mag niet geminimaliseerd worden om de ketting van het stilzwijgen te doorbreken. “Ik heb diep gezeten, klim nog steeds uit mijn put, en ik wil anderen daarin meenemen.”

Bio van Julie Van den Steen

Meer Over:

Julie Van den Steen