.
News Image

Julie Colpaert terug met Telefacts Zomer

Een oude bekende duikt terug op in het zomerschema.
Vanaf dinsdag 4 juni 2019 is VTM terug met de reportagereeks Telefacts Zomer. Die loopt de hele zomer lang op zowel dinsdag als donderdag en brengt een greep uit de beste buitenlandse reportages op de markt. Naar goede gewoonte is dat een mooie mix van actuele, maatschappelijk relevante, exclusieve, menselijke en feel good reportages. Julie Colpaert leidt de uitzendingen in.

Telefacts Zomer houdt in haar selectie rekening met belangrijke momenten deze zomer. Zo is er een must-see documentaire over de Maanlanding, op 21 juli precies 50 jaar geleden. Met veel nooit eerder uitgegeven beelden van NASA, die een duidelijk beeld geven van de ondraaglijke spanning achter de schermen en in de cockpit van Apollo 11. Op 25 juni staat een uitzending gepland over de mysterieuze omstandigheden waarin Michael Jackson is gestorven, dag op dag 10 jaar geleden. In de reportage zijn de speurders aan het woord die het onderzoek hebben gevoerd. En er worden beelden getoond uit het gerechtelijk dossier.

Telefacts Zomer gaat ook achter de schermen van cruiseschepen, vliegt mee op de langste afstandsvlucht ter wereld en gaat op vakantie met de kinderen van multimiljonairs. VTM brengt ook een aantal warme, menselijke verhalen, soms met de nodige humor. Een portret van een jong Libanees meisje dat zich een weg knokt naar de top van de MMA, ofwel het kooivechten. Het verhaal Miss Amazing, een anders begaafde tiener die meedoet aan een Amerikaanse missverkiezing. En hoe ziet het leven eruit van succesvolle fotomodellen met een maatje meer?

Op dinsdag 4 juni begint VTM met een documentaire over de duistere kant van taxidienst Uber. Hoe recruteren ze? Wat is de impact op de markt en hoe gaat Uber om met persoonlijke gegevens van hun chauffeurs en klanten? Ook op dinsdag 4 juni: een undercoverreportage over de methodes van Multi-level-marketing bedrijven, die volgens sommigen alles weg hebben van illegale piramidespelen.

Telefacts Zomer, vanaf dinsdag 4 juni elke dinsdag en donderdag om 21.45 bij VTM