.
Joyce De Troch
vrijdag 27 januari 2023

Joyce De Troch: “Niks is nog goed”

Ze denkt er het hare van

De discussies rond woke zijn, ze lijken nog niet te verdwijnen. Iedereen heeft er zo zijn mening over en heel wat mensen lijken er verder in te gaan dan een heleboel andere mensen. Maar iedereen is het er wel over eens dat het allemaal behoorlijk vermoeiend is.

Ook Joyce De Troch is het allemaal een beetje beu. Dat laat ze blijken in Tv Familie. “Voor mij zijn wokers Groen-kiezers die van elke mug een olifant maken. En die er nog een theorie aan breien waarom die mug een olifant kan zijn.”

Voor haar hoeft niemand te zeggen wat ze wel of niet mag zeggen en doen. Wokers hoeven haar niks voor te schrijven.

“Je hebt effectief mensen die op alles een kakske draaien. De klassieke normen en waarden proberen zij te weerleggen. Mocht het zo pijnlijk niet zijn, zou je er nog mee kunnen lachen. Maar op iedere slak zout leggen, met de meest belachelijke argumentaties: sorry, hé. We mogen zogezegd niks meer en niks is nog goed.”

Dat woke vooral heel erg leeft bij jongeren, ook dat is Joyce al opgevallen. Zij kent maar weinig mensen van haar generatie die met zoveel zaken problemen hebben. “Wokers klagen over het stomste eerst. Als de leerkracht nu nog maar zijn stem verheft, mag je het als leerkracht al gaan uitleggen bij de directeur, dat was vroeger toch anders.”

Bio van Joyce De Troch

Meer Over:

Joyce De Troch