.
Opium, Inge Moerenhout, Joyce De Troch, Katia Alens
zondag 4 februari 2024

Joyce De Troch: “Ik had dat ook nog graag gedaan” 

Maar het is er nog niet van gekomen 

Meespelen in ‘Verschoten & Zoon’ het is een van de leukste dingen die Joyce De Troch ooit heeft gedaan. Toch koos ze er na enkele seizoenen zelf voor om uit de reeks te stappen.

“Dat is het stomste wat ik ooit gedaan heb! Ik nam de beslissing onder invloed van mijn toenmalige echtgenoot Peter Hoogland. Ik was in die periode ook met andere dingen bezig en zag mijn populariteit stijgen. Het was in die tijd dat de meidengroep Opium, met ook Katia Alens en Inge Moerenhout, opstartte. De combinatie werd moeilijk. Achteraf bekeken had ik in 'Verschoten & Zoon' moeten blijven, maar ik heb de deur dus zelf dichtgegooid”, zegt Joyce in Primo.

De reeks is heel belangrijk geweest voor Joyce en heeft veel betekent voor haar carrière. Zo prijkt nu ook actrice op haar cv.

“Ik denk dat je dat mag zeggen als je drie seizoenen lang meegedraaid hebt naast een aantal kleppers. Ik vond acteren heel leuk, maar ik had ook graag een dramatische rol vertolkt of mijn talent getoond in een thriller. Maar ik ben nog jong, wie weet komt het er nog van.”

Bio van Joyce De Troch