.
Josje Huisman
dinsdag 11 juni 2024

Josje Huisman: “We moesten erg op ons eten letten” 

Je wordt daar niet vrolijk van 

Dagelijks wordt er overal op gehamerd dat self-love zo ontzettend belangrijk is. Voor velen blijft het toch een moeilijk punt en velen hebben het daar moeilijk mee. Voor Josje Huisman is self-love het vinden van een gulden middenweg tussen ijzeren discipline en laksheid.

“Ik zat vroeger op de dansacademie en daar moesten we enorm hard letten op ons eten, dat vond ik té strikt. Daarnaast waren er periodes dat ik me van niks iets aantrok, maar daar voelde ik me ook niet goed bij. Nu probeer ik gewoon gezonde gewoontes zoals voldoende groenten eten, regelmatig bewegen en tijd voor mezelf nemen te implementeren in mijn leven. Maar tegelijkertijd gun ik mezelf zeker ook dagen en momenten dat ik een pakje frieten met daarna nog een dessertje eet of lekker in de zetel blijf liggen omdat ik geen zin heb om te sporten. Dat evenwicht is zo belangrijk”, zegt ze in Flair.

Aan self-love heeft Josje geen gebrek. Bij haar heerst geen gevoel dat ze zichzelf wegcijfert of dat ze als mama geen tijd meer heeft voor zichzelf

“Als ik niet voor mezelf zorg, dan kan ik geen goede mama zijn. Ik heb eten nodig om genoeg energie te hebben om de dag door te komen en voor m’n kindjes te zorgen, zo simpel is het. Verder kijk ik nooit tv-opnames terug waarin ik op beeld kom. Dat vind ik heel onwennig. Ik was erbij, dus ik hoef het niet nog een keertje te zien.”

Bio van Josje Huisman

Meer Over:

Josje Huisman