You are here

Josje Huisman: “schandalig”

23/06/2019 16:00-

Josje Huisman ergert zich enorm aan dit festivalprobleem…

Het festivalseizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten en in Het Nieuwsblad Magazine geeft ook Josje Huisman toe dat ze wel eens graag afzakt naar een festival. Toch is er iets waar ze zich enorm aan ergert en zelfs “schandalig” vindt…

Josje gaat wel eens naar klassieke festivals als Rock Werchter, maar toch vindt haar droomfestival eerder plaats aan een tof strand of in een bos. “Waar het net dat tikje magischer of feeërieker is,” aldus de voormalige K3-zangeres. Josje geeft ook de voorkeur aan festivals die niet enkel muziek brengen zodat de beleving wat breder wordt. “Een beetje muziek, wat theater, lekker eten, misschien wat kunst? Zoals op Pukkelpop,” verduidelijkt Josje. Josje is ook fan van het concept van De Parade, een reizend festival dat langs een aantal Nederlandse steden trekt en een wat circusachtige vibe heeft. Helemaal Josje! Toch beleefde Josje haar ultieme festivalmoment gewoon op Rock Werchter.

In 2012 trad Josjes lievelingsband op tijdens Rock Werchter. Samen met haar zus en een goede vriend “bleirde” ze alle nummers van Pearl Jam mee. En daar bestaan ook filmpjes van: “Er bestaan filmpjes van, die hopelijk niemand ooit te zien krijgt,” lacht Josje in Het Nieuwsblad Magazine. Voor Josje was het alvast een onvergetelijke avond. “Het is ’s avonds laat, je hebt wat pintjes gedronken, je lievelingsband staat op het podium, je bent omringd door vrienden en je zingt keihard mee. Als die dingen samenkomen, dat is wat een festival zo magisch kan maken.”

Een festival is dan ook één van de weinige gelegenheden waarop je Josje een pintje zal zien drinken. “Het hoort er toch zo’n beetje bij,” aldus Josje. “Ook al is het van dat evenementenbier waar je er tien van kunt drinken en nog steeds niet dronken bent,” lacht de voormalige blonde van K3. Toch is er ook iets wat Josje grondig stoort aan festivals…

Josje is blij dat er tegenwoordig al wat meer aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en zero waste op festivals. Toch is er nog een lange weg te gaan. “Schandalig is het wat sommigen durven achter te laten op een festival. Je moet wel je eigen rotzooi opruimen. Van die wegwerptentjes die mensen als een stuk vuil achterlaten? Daar kan ik echt niet tegen.”

Qua festivalkledij houdt Josje het vooral praktisch. Op hakken naar een festival? Dat slaat natuurlijk nergens op. “Maar een toffe gelegenheid verdient wel een toffe outfit,” aldus Josje Huisman in Het Nieuwsblad Magazine.

Meer nieuws over:

Josje Huisman, K3

Gerelateerde foto's:

Jubileumshow 20 jaar

K3 - Puurs - 06/04/2019

Kathleen kondigt afscheid aan

K3 - Schelle - 23/03/2009

K3 Vlindershow

K3 - Hasselt - 17/03/2018

Meet & Greet Makro

K3 - Machelen - 15/02/2018

Vlaanderen Feest

K3 - Antwerpen - 11/07/2017

K3 Show 2017

K3 - Oostende - 15/04/2017

Eerste solo-concert

K3 - Gent - 28/01/2017

Boekenbeurs

K3 - Antwerpen - 31/10/2016

Clipopname Love Boat Baby

K3 - Herentals - 11/10/2016

Boekvoorstelling Dresscodejosje

Josje Huisman - Antwerpen - 07/09/2016

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz:

Gerelateerde muziek:

Tracklist van K3