.
News Image

Josje Huisman: “dat zou een droom zijn die uitkomt”

Josje Huisman koestert stiekeme droom.


Josje Huisman heeft een nieuwe passie gevonden: hoeden maken! En daar is ze net als steeds best wel ambitieus in. “Vijf jaar geleden ben ik hoeden beginnen maken,” onthult de voormalige blonde van K3 in Story. “Ik droeg voordien ook al graag hoeden, maar ik vond het moeilijk om de juiste maat en kleur te vinden. Dus dacht ik: ‘Nou, dan maak ik er gewoon zelf een’ en ik ben prompt een opleiding gaan volgen,” klinkt het enthousiast bij Josje.



Josje geeft toe dat ze altijd al graag bezig is geweest met haar handen. “Als kind zat ik ook al heel de tijd te breien of te haken,” herinnert Josje zich. “Dat maakt me rustig.” Toch had ze nooit durven dromen dat ze haar zelfgemaakte hoofddeksels ook zou mogen uitbrengen, al is het een exclusief stuk waar er maar honderd van zijn gemaakt. “Een exemplaar in zachtroze wolfvilt met een stevige rand,” klinkt het bij Josje.



Josje Huisman noemt hoeden de leukste accessoires die er zijn. Hoeden worden ook vaak geassocieerd met de koningshuizen, maar Josje vindt het leuk dat er alsmaar meer vrouwen zijn die er eentje dragen. Al is Josje best wel een royalty-liefhebber en dus zou het maar wat cool zijn mocht Máxima of Mathilde haar hoed dragen. “Dat zou een droom zijn die uitkomt,” bloklettert Story.