You are here

Josje geeft de borst in het openbaar

24/08/2019 11:17-

Waarom zou zij dat niet doen?

Acht maanden geleden perste Josje Huisman haar zoontje Kamari uit haar lichaam, het was één van de mooiste dagen uit haar leven. Kamari is een knappe jongeman die het hart van Josje en haar partner Clé heeft veroverd, wellicht voor ééns en altijd. Kamari is ook de bron van een nieuw boek dat Josje de afgelopen maanden heeft geschreven, een boek zwanger zijn. “Goed bevallen?” ligt vanaf september in de boekhandel. Josje had een goede reden om het boek te schrijven. “Zwanger zijn is een overweldigende ervaring. Niet alleen stuiteren je hormonen alle kanten op, je krijgt ook veel nieuwe informatie op je bord. Veel moeders staan, zeker bij hun eerste baby, niet stil bij alle mogelijkheden die ze hebben”, klinkt het. Maar Josje Huisman was zo nieuwsgierig dat ze 9 maanden op ontdekkingstocht ging. Zij sprak met allerlei zwangerschapsexperts en kwam terug met antwoorden op vragen als ‘Welke cursussen kun je volgen om beter voorbereid te zijn op je bevalling?’, ‘Thuisbevallen, is dat echt zo griezelig als men je doet geloven?’ en ‘Welke rituelen helpen je om sneller en fijner te herstellen in je eerste weken als moeder?’

Aan de hand van vraagstukken uit haar eigen zwangerschap heeft Josje Huisman een luchtig en herkenbaar boek geschreven voor de geëmancipeerde moeder. “Want pas als je 't kent, kun je ’t kiezen”, klinkt het. Josje heeft het in haar boek ook uitgebreid over borstvoeding, op de cover van haar nieuwe boek geeft de zangeres haar zoontje dan ook de borst. “Noem het liever een ode dan een statement. Ik ben erg trots op die foto, trots om moeder te zijn. Het straalt een bepaalde kracht en tevens zachtheid uit, en dat is ook hoe ik het zwanger zijn en moeder zijn ervaar", vertelt Josje dit weekend in Het Nieuwsblad. "Ik wil niemand vertellen wat ze moeten doen - er zijn redenen en oorzaken waardoor je geen borstvoeding kan (of wil) geven. Maar het is waar dat ik graag de redenen om het wél te doen naar voren wil schuiven. Borsten zijn nu eenmaal gemaakt om kinderen mee te voeden", klinkt het verder. De zangeres heeft er geen probleem mee om haar zoontje in het openbaar borstvoeding te geven. "Natuurlijk niet. Niemand hoeft wild te gaan omdat er een borst te zien is", vertelt zij in Het Nieuwsblad. Josje heeft de afgelopen maanden heel wat foto's van haar zoontje Kamari gepost, maar er is niet één foto waar Kamari herkenbaar op staat en dat is een heel bewuste keuze. "Ik heb erover nagedacht, en ik weet dat foto's een eigen leven kunnen gaan leiden. Zeker op het internet", weet Josje als geen ander.

"Later kan Kamari daar zelf over beslissen, maar nu wil ik hem niet zomaar laten fotograferen. 't Is ook gewoon leuker om Kamari aan kennissen te laten zien als ze hem zelf al even niet gezien hebben", gaat zij in Het Nieuwsblad verder. Denk maar niet dat Josje haar zoontje volledig afschermt, als hij bij haar is, dan mag Kamari écht wel bewonderd worden, Josje heeft er ook geen probleem mee om op haar smartphone foto's aan journalisten te tonen. Maar hij zal niet meteen in kranten of weekbladen opduiken en dat is haar goed recht. Kamari is haar grote oogappel, zoveel is duidelijk. Vroeg of laat verschijnt er mogelijk ook een liedje van Josje voor haar 8 maanden oud zoontje. "Ik heb een heel mooi liedje liggen, dat beschrijft hoe geen liefde groter is dan die voor je kind", glundert Josje in Het Nieuwsblad. "Heb je dat onlangs gelezen, hoe een vrouw bij een schietpartij in Amerika over haar zoontje was gaan liggen om hem te beschermen? Die vrouw gaf op die manier haar eigen leven af. Ik zou exact hetzelfde doen. Voor niemand anders dan voor deze hier", vertelt Josje terwijl zij dolverliefd naar haar zoontje Kamari kijkt. "Onvoorstelbaar toch? Mijn hart is niet meer veilig, het is niet meer van mij! Het is nu voor een deel van hem", gaat de blondine verder. Het volledige interview lees je dit weekend in Het Nieuwsblad.

Meer nieuws over:

Josje Huisman

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling Dresscodejosje

Josje Huisman - Antwerpen - 07/09/2016

Love the Samba Q-music Ghelamco Arena

Josje Huisman - Gent - 26/06/2014

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: