.
José De Cauwer
donderdag 4 augustus 2022

José De Cauwer: “Ik moest 5 weken in de zetel slapen”

Hij viel uit de dakgoot

Nog 2 jaar, zo lang loopt het contract nog van José De Cauwer bij VTM. Binnen 2 jaar is José 75 en is het misschien wel tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Maar is hij niet bang voor het zwarte gat?

“Nee, Ik zal met veel plezier achter de nadarhekkens naar koersen gaan kijken. En ik heb genoeg bezigheden. Ik heb een grote tuin, ik bricoleer, ik ga geregeld fietsen en ik kook zelfs graag”, lacht hij in Dag Allemaal.

José mag dan nu wel 73 staan, hij staat nog altijd bijzonder scherp. Iets wat de commentator ook graag zo wil houden.

“Afgelopen winter ben ik uit een dakgoot gevallen, met enkele gebroken ribben tot gevolg. Ik heb dan een week of 5 rechtop moeten slapen, in de zetel. Ik ben toen vijf kilogram afgevallen. Die houd ik er ook af. Voor mij liever geen buikje.”

Maar zijn pensioen, zover is het nog niet. Eerst gaat hij nog twee keer genieten van de Tour de France de komende jaren. Hopelijk met een Belg in het geel. “Remco Evenepoel? Ik weet het niet. Ik denk dat hij een heel ingewikkelde coureur is om te begeleiden. De ene keer moet hij vrij snel lossen, de dag nadien wint hij een tijdrit. Dat is niet logisch. Maar goed, ik wil hem zeker nog niet afschrijven.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van José De Cauwer

Meer Over:

José De Cauwer