.
Joris Hessels
donderdag 1 september 2022

Joris Hessels is terug taxi van dienst: “Dat helpt om te praten”

Iedereen is bereid om te praten

Het najaar van de verschillende tv-zenders is gestart en daar maakt ook Joris Hessels deel van uit. Hij is terug met een nieuw seizoen van ‘Taxi Joris’. Daarin praat Joris met de meest uiteenlopende passagiers om hen ondertussen naar hun bestemming te brengen.

“Zo is er een vrouw die aan acute pleegzorg doet en baby’s vaak al vlak na de geboorte opvangt. Interessant, want er bestaan veel misverstanden en vooroordelen over pleegzorg. Dan is er een man die jarenlang door zijn vrouw is mishandeld en daar nu heel mooi over getuigt”, licht Joris al een tipje van de sluier op in Humo.

Het is wonderbaarlijk om te zien hoe elke passagier op zijn gemak lijkt te zijn bij Joris in de wagen. Al is daar volgens Joris een logische verklaring voor.

“Het helpt dat je in een auto niet tegenover elkaar zit en dus niet in de ogen hoeft te kijken. Dat maakt het contact soms makkelijker. En ondanks de drie knoerten van camera’s op de motorkap krijg je in de taxi al snel het gevoel dat je enkel met z’n tweeën onderweg bent”.

Gelukkig voor Joris zijn er nog geen mensen ingestapt met wie het niet blijkt te klikken. “Mensen stappen natuurlijk bewust bij mij in, wetende dat ik voor even deel zal worden van hun leven. Dus ze zijn vaak heel bereid om in gesprek te gaan. Als ik toch stevige schillen bespeur, probeer ik mijn best te doen om die toch te begrijpen.”

Bio van Joris Hessels

Meer Over:

Joris Hessels