.
News Image

Joost van Hyfte - Kok

Een tijd waarin kookprogramma's en hobbykoks weliger tieren dan maden in een Sardijnse snobkaas en kookboeken sneller over de toonbank vliegen dan zoete broodjes op een suikerfeest, vindt Joost van Hyfte het hoog tijd om voor eens en altijd – en onverbiddelijker dan een chef de rang die het drinkgeld verdeelt – af te rekenen met keukenmythes die hardnekkiger standhouden dan het sex-appeal van Sergio Herman. Dat doet de ex-restauranthouder door u – op een bedje van flauwekul, met meer dan een mespunt mensenkennis en afgewerkt met een royale toets zelfrelativering – een heel nieuw genre te presenteren: culinaire comedy. Kok-komiek Joost bereidt in zijn voorstelling een lekkere maaltijd voor een koppel gelukkige toeschouwers dat hij lukraak uit het publiek plukt. Tijdens het koken serveert hij anekdotes en grappen uit het keukenleven zoals het écht is: nu eens rauw, dan weer aangebrand, afwisselend verfijnd en losgeslagen als een verse sabayon, maar altijd spannender dan de schort rond de pens van Peter Goossens, resoluut van eigen kweek en nooit belegen. Kortom: (h)eerlijk verteltheater om eens smakelijk mee te lachen.

Bio van Joost Van Hyfte en Sergio Herman