You are here

Jongste Mol-kandidate speelt het sluw

15/03/2019 09:00-

“Ik ben iemand die je gemakkelijk vertrouwt”.

Met haar 22 jaar is de studente kinesitherapie de jongste kandidaat van het nieuwe seizoen van De Mol, maar laat je vooral niet misleiden door haar leeftijd. Onbevreesd ging Kaat de uitdaging aan. Is Kaat dé Mol?

Kaat is al sinds jaar en dag fan van het programma en vriendinnen en familie spoorden haar aan zich eindelijk eens in te schrijven. Toch was haar deelname een eerder impulsieve beslissing. “Je denkt toch altijd dat je niet geselecteerd zal worden. Maar ik ben nu des te blijer dat ik het er toch op gewaagd heb,” klinkt het bij Kaat in Story. Het feit dat ze haar deelname zo lang geheim moest houden vormde geen probleem voor Kaat. Zit liegen in de aard van het beestje misschien? “Ik vond het vooral fijn om dit avontuur echt alleen aan te gaan. Tegelijk heb ik ook genoten van de anonimiteit,” aldus Kaat. Al snel werd ook duidelijk wat Kaats grootste troef zou worden in het spel...

Kaat geeft toe dat ze iemand is die je gemakkelijk in vertrouwen neemt. En dat werd al snel duidelijk toen ze voor De Mol aankwamen in Vietnam waar het programma zich dit seizoen afspeelt. “Ik ben jong en dat staat voor veel mensen synoniem aan ‘onschuldig’. Op reis werd ik weleens ‘Kaatje’ genoemd, iets wat ik thuis nooit meemaak.” Een troef als potentiële mol?

Kaat geeft toe dat het een echte shock was om te horen dat er in het begin van het programma nog geen mol in het spel zat. “Heel Vlaanderen kon aan mijn gezicht zien dat het een donderslag bij heldere hemel was,” lacht Kaat in Story. Om het spel te spelen ging Kaat vooral af op haar buikgevoel. Ook het totaalplaatje bekijken was haar voornaamste tactiek. Als we Kaat polsen naar haar kwaliteiten en gebreken als potentiële mol is ze duidelijk. “Ik zou een goede mol zijn omdat ik mensen kan meetrekken in een verhaal. En omdat ik goed kan liegen,” onthult Kaat, maar ze beseft ook dat ze enkele gebreken heeft als eventuele mol. “Ik ben best wel een flapuit en zou bepaalde dingen ook te opvallend doen om opdrachten te verpesten,” kent Kaat haar zwakheden.

Als Kaat De Mol zou winnen zou ze het geld in eerste instantie op een spaarrekening zetten. “En eens goed nadenken over een goed doel.” Als studente heeft ze nog niet echt gróte kosten, maar toch is er iets dat ze wel ziet zitten. “Ik was zogezegd op vakantie in Mexico tijdens de opnames, dus nu wil ik het daar ook wel eens echt gaan bekijken,” lacht Kaat in Story, over het smoesje dat ze gebruikte om haar deelname geheim te houden. De Mol is elke zondagavond om 20h00 te bekijken op VIER.

Meer nieuws over:

De Mol