.
Jonas Vermeulen en Matteo Simoni
vrijdag 4 november 2022

Jonas Vermeulen onthult: “Ik zat toen in een échte rockvibe”

Door Zillion kun je de muziek van toen leren herwaarderen

Jonas Vermeulen speelt in Zillion de hoofdrol. Hij is getransformeerd tot Frank Verstraeten, de toenmalige Zillion-baas.

“Eén van de strafste dingen die hij heeft gedaan was het smijten met één miljoen Belgische frank. Een scène uit het begin van de film. Dat zwartgeld moest weg en daarom besloot hij het in het publiek uit te strooien”, vertelt Jonas Vermeulen aan Gazet Van Antwerpen.

Toch denkt Jonas niet dat hij destijds naar de Zillion zou zijn geweest als hij achttien jaar was in de tijd dat de club opende. “Toen zat ik echt in een rockvibe”, verklaart Vermeulen. De groep waarin hij toen speelde, Psycho 44, is in mei gestopt. Toch maakt Jonas vermeulen nog altijd nieuwe muziek.

Dankzij de film Zillion heeft hij de muziek van toen opnieuw leren waarderen. “Die cultuur van baandiscotheken en de soundtrack ervan, de new beat, de tracks van Bonzai zijn een echt Belgisch verhaal”, verklaart Jonas Vermeulen aan Gazet Van Antwerpen.

De beste feestjes zijn volgens hem degene die spontaan ontstaan. Je hebt een goede vibe, goed gezelschap en goede muziek nodig.

Bio van Jonas Vermeulen

Meer Over:

Jonas Vermeulen