.
Jelle Cleymans, Jonas Van Geel
vrijdag 7 juni 2024

Jonas Van Geel: “We doen toch iets dat mensen weet te raken”

Dat bewees hun uitverkochte theatertournee

Samen met Cleymans & Van Geel schuimt Jonas Van Geel met zijn beste vriend Jelle Cleymans alle podia in Vlaanderen af. Hun sterkte? Nummers maken over de dingen die hun bezighouden in het leven.

“In de theaters voelen we, meer dan op festivals, dat onze liedjes grond raken. We waren nagenoeg uitverkocht, dat gaf voor het eerst het gevoel dat we met Cleymans & Van Geel toch iets doen dat de mensen echt raakt. Dat is een fijn gevoel, want bij een artiest sluimert altijd de onzekerheid. Het blijft een zoektocht naar wie we juist zijn. We schrijven over het leven zoals het er op dat moment voor ons voorstaat. Ons vorige album was donkerder, ons huidige album Morgen beter is een hoopvolle plaat”, zegt Jonas in Het Nieuwsblad.

Jonas heeft er geen fijne tijd opzitten. Hij ging uiteen met actrice Evelien Bosmans en moest de breuk natuurlijk een plaats geven. Dat is wel gelukt en eigenlijk gaat het dus wel degelijk ‘morgen beter’ met de zanger.

“Het leven is soms vies, maar het gaat best wel goed. Ik ben geen babbelaar. Dat doe ik eerder uitzonderlijk, zoals in dit interview. Het leven is lang goed gegaan, maar daarna even niet. Het was een realitycheck, een ballon die doorprikt moest worden.”