.
Jelle Cleymans, Jonas Van Geel
dinsdag 4 juni 2024

Jonas Van Geel: “Dat zijn nu net de liedjes die wel scoren”

Maar anderen dan weer minder

Tien jaar na de eerste reeks voorstellingen van ’14-18’ is Studio 100 terug met de musical, maar dit keer nog spectaculairder dan 10 jaar geleden. Maar ook dit keer zien we Jonas Van Geel in de hoofdrol.

Jonas Van Geel begon al vrij vroeg met acteren en volgde ook les aan Studio Herman Teirlinck. In het wereldje leerde hij zijn beste vriend Jelle Cleymans kennen.

“Ik heb niet zoveel vrienden. Maar Jelle Cleymans ken ik sinds mijn 12de, Jef Hoogmartens leerde ik op mijn 15de kennen. We waren amper 16 toen we met ons drie al een cabaretgroepje vormden. Die twee horen bij de weinige mensen die bij mij een leven lang meegaan. Alles in elkaars leven hebben we van nabij meegemaakt. Het voelt als een lange relatie. Jelle en Jef zijn mijn broers. We waren amper 12 toen Jelle en ik al dezelfde dromen deelden. In café De Muze in Antwerpen hadden we op 16-jarige leeftijd al gesprekken over het leven”, blikt Jonas terug.

Samen met Jelle vormt hij het duo ‘Cleymans & Van Geel’ en treden ze op in theaters en op festivals. Het is één van zijn meest persoonlijke projecten.

“We putten uit onszelf, zingen over de dingen die ons bezighouden. We zijn dus niet zo goed in luchtige liedjes. Helaas, want laat dat nu net de liedjes zijn die een hit worden.”