.
Jonas Wieland
woensdag 17 november 2021

Jonas uit Blind Getrouwd in tranen: 'men wil haar ontslaan'

Zijn vriendin wil niet gevaccineerd worden.

Jonas Wielandt, die enkele jaren geleden nog met Inge trouwede in het VTM-programma 'Blind Getrouwd', is al een tijdje samen met Nina. Zijn vriendin is verpleegster en omdat zij niet gevaccineerd is, bestaat het risico dat zij binnenkort haar ontslagbrief krijgt.

Jonas is er het hart van in, vooral omdat Nina haar werk met hart en ziel doet.

"Tranen kreeg ik in mijn ogen deze morgen (maar dit keer niet van vreugde), toen ik las in de krant dat men jou gaat ontslaan omdat je niet gevaccineerd bent. Niet alleen tranen omdat men jou gaat ontslaan, maar vooral omdat men jou nu beschuldigt dat je jouw verantwoordelijkheid niet neemt en dat ze je aan de schandpaal zetten (alsof jij nu de schuld bent van alles). Maar jij was wel 1 van de eerste die geheel vrijwillig op de covid afdelingen ging gaan helpen toen corona was uitgebroken. Zelfs toen we te horen kregen dat je zwanger was van ons 1ste dochter", schrijft Jonas in een open brief op Facebook.

"Ik hoor het je nog zeggen in de zetel “Ik wil mijn collega’s en de zieke mensen niet in de steek laten”, zelfs op gevaar van eigen leven (en dat van je toekomstige dochter). Ik wou het liever niet, maar je was niet te stoppen. En dat ben jij lieve schat, “zorgen voor”, dat is wie je bent en dat is je roeping. Zorg dragen voor je dochter, je patiënten, je collega’s, je familie, je huisdieren, … Voor het geld doe je het niet (want rijk zal je er nooit van worden) en voor de ‘mooie’ uren ook niet (vroegens, latens, nachten, weekends, feestdagen, …). Maar nu gaat men je verwijten dat deze job misschien je roeping niet is, omdat je schrik hebt van een (experimenteel) vaccin?", gaat Jonas verder.

Al die kritiek hakt er bij Jonas serieus in, hij is er volledig van ondersteboven. "Ik pik dit niet, en ik moet dit niet pikken ook. Want uw plaats is niet aan de schandpaal, maar eerder op een podium met een gouden medaille in je handen. We willen graag nog een broertje of zusje voor Mila, maar we weten niet wat het vaccin zal doen met onze gezondheid op langere termijn, of met onze vruchtbaarheid, … en daarom nemen we het uit voorzorg liever (nog) niet. "

"Dat we dan niet meer mogen gaan eten, dat we niet meer naar de cinema mogen gaan, dat we niet meer op cafe of naar feestjes mogen gaan, dat we niet meer mogen deelnemen aan de maatschappij, … dat accepteren we dan maar. Vader Staat, die geacht wordt respect af te dwingen door zijn daden, moet nu regeren met de stalen zweep om zijn volk mee te krijgen en in toom te houden. Roepend dat er eenheid moet zijn maar alleen nog meer tweedracht zaait met giftige woorden. Een leider hoort te leiden, en niet zijn volk te laten lijden", gaat Jonas verder.

Tot slot heeft Jonas nog een boodschap voor de dames en heren politici. "Je kan ons alles afpakken wat je wil, ons belasten en verbieden zoveel je wil, ons wijsmaken zoveel je wil, dingen in ons spuiten zoveel je wil, maar onze ziel en onze trots krijg je nooit kapot. Want wij zijn de gewone mensen, die leven van liefde en zorg dragen voor elkaar."

Bio van Jonas Wielandt