.
News Image

Jolien Roets krabbelt recht na psychische problemen

“Ik had professionele hulp nodig.”


Jolien Roets kennen we allemaal als radiodeejay bij Qmusic maar vorig jaar ging plots het licht uit bij de 34-jarige Jolien. Jolien Roets onthult in Dag Allemaal dat ze al snel besefte dat ze professionele hulp nodig had. “Ik kon niet meer denken, ik wist zelfs niet meer hoe ik radio moest maken,” klinkt het emotioneel bij Jolien Roets. “Het lukt me zelfs niet om in m’n auto te stappen,” moest Jolien melden aan haar baas bij Qmusic.



Uiteindelijk zou Jolien Roets vier maanden buiten strijd zijn. Over die donkere periode praat ze nu in alle openheid. In haar programma Generation Stronger wijt ze dan ook een special aan Rode Neuzen Dag, waarin ze zich wil richten tot jongeren die een mentale boost kunnen gebruiken. Jolien Roets ondervond nu spijtig genoeg aan den lijve wat het is om het psychisch niet meer te zien zitten hoe het voelt om plots een kortsluiting in je hoofd te krijgen.



“Dat was in de zomer van 2018,” onthult Jolien Roets. “Ik zat vast in mijn eigen gedachten. Ik voelde me angstig en onzeker in m’n professionele leven. Ik had geen energie meer.” Jolien vindt het nog steeds vreemd, maar weet nu wel hoe het zover is kunnen komen. Ze nam te veel hooi op haar vork met een gigantische crash als gevolg.



Als advies wil ze iedereen die door een moeilijke periode gaat meegeven om te focussen op de positieve dingen in hun leven. “En denk niet dat je je voor de rest van je leven slecht gaat voelen,” klinkt het bemoedigend bij Jolien Roets.


Bio van Jolien Roets

Meer Over:

Jolien Roets