.
News Image

Jolien Roets krabbelt recht na mentale blokkade

Jolien Roets stelt haar prioriteiten na moeilijke periode.


Tijdens de zomermaanden loodst ze de luisteraars vanuit het Q-Beach House door de avondspits, maar vorig jaar ging radiostem Jolien Roets door een moeilijke periode. Ze verloor haar enthousiasme en worstelde met een “mentale blokkade”. Wat was er aan de hand?



“Op een bepaald moment was ik zo hard aan het werken dat ik mezelf compleet uit het oog verloren was. Ik slaagde er niet meer in om prioriteiten te stellen, of de juiste keuzes te maken,” klinkt het bij Jolien Roets in Story. Maar er was meer: “Bovendien voelde ik me op professioneel vlak niet meer uitgedaagd. Kijk, ik sta heel gepassioneerd in het leven en ik doe graag veel dingen. Maar als één job veel energie van je vreet, dan is dat niet goed.” Jolien Roets wist wat haar te doen stond…



Uiteindelijk zou de warme radiostem kiezen voor vier maanden herbronning waarin ze met haar lief Hakim naar Bali trok, een serieuze eyeopener, noemt Jolien het: “Je komt in contact met andere religies en culturen waardoor je je eigen manier van leven meer in vraag stelt. Wij werken hier allemaal ontzettend hard, terwijl de mensen daar volgens het ritme van de natuur, de wereld en hun eigen lijf leven. Zalig, als je het mij vraagt,” klinkt het bij Jolien Roets in Story.



Jolien Roets probeert die levenslessen nu te vertalen naar haar eigen leven maar toch merkt ze dat ze snel hervalt in haar oude werkritme. Toch merkt ze beterschap.: “Als ik vermoeid ben of geprikkeld, denk ik nog vaak terug aan die momenten op Bali.” Gelukkig krijgt Jolien veel steun van haar vriend Hakim. “In mijn moeilijke periode heeft hij me enorm gesteund. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn gedachten kon verzetten en trok me over de streep om freelancer te worden. Hakim haalt het beste in mij naar boven.”



Freelancer worden bleek immers de enige oplossing waardoor Jolien Roets op een gezonde manier veel dingen kon blijven doen. “Ik hou van afwisseling en variatie,” aldus Jolien Roets, die echter eveneens trouw blijft aan Qmusic. “Qmusic blijft mijn grote liefde, ik werk al tien jaar bij de zender en ik wil er zeker nog niet stoppen. Maar de combinatie van een dagelijks programma met andere losse opdrachten werd te zwaar,” doet Jolien haar verhaal in Story.



“Ik doe liever verschillende dingen waarin ik mijn ei kwijt kan. Bij Q gingen ze gelukkig mee in dat verhaal, waardoor de ruimte er was om samen naar een oplossing te zoeken. Nu heb ik tijdens het jaar geen dagelijks programma meer,” aldus Jolien Roets, die op die manier haar horizonten kan blijven verruimen.


Bio van Jolien Roets

Meer Over:

Jolien Roets