.
News Image

Jolien Roets crasht op Qmusic

Vier maanden buiten strijd.


Dat er acties zoals Rode Neuzendag nodig zijn, dat is al enige tijd duidelijk. Ook presentatrice Jolien Roets weet dat als geen ander. Zij maakte afgelopen week haar come-back op Qmusic nadat zij vier maanden lang buiten strijd was. Altijd maar happy doen op de radio, het is niet evident. Presentatoren moeten tegen een hoog tempo muziek draaien op de radio, hun presentaties moeten flitsend zijn maar hé, de mensen die jij nu op de radio hoort hebben het ook wel eens moeilijk. De nu 33-jarige Jolien Roets kan erover meepraten. Afgelopen week was zij voor het eerst in lange tijd op Qmusic te horen en meteen deed Jolien haar relaas over wat er de afgelopen maanden met haar is gebeurd.



Bijna vier minuten duurde haar boodschap die niet één keer werd ontbroken door één of andere jingle. “Het gaat beter met mij”, stak Jolien van wal. “En als ik zeg ‘het gaat beter’ dan wil dat uiteraard zeggen dat het eigenlijk niet zo heel erg goed ging in de periode daarvoor. En ik ben niet de eerste en ik zal allicht ook niet de laatste zijn. Maar misschien heb je er wel iets aan dat ik – in tijden van Rode Neuzen Dag en het doorbreken van taboes – dat ik er gewoon even eerlijk over ben”, gaat Jolien verder. Vier maanden lang was Jolien Roets niet op de radio te horen, vier maanden geleden veranderde haar leven plots. “Vier maanden geleden overviel mij zo hier in de radiostudio van Qmusic een kortsluiting. Ik had een moeilijk jaar achter de rug met serieus wat professionele vraagstukken en ik voelde mij zodanig slecht dat ik eigenlijk gewoon ineens vergat hoe dat moest, zo radio maken. De schoonste job van de wereld, dat was voor mij ineens de vreselijkste job van de wereld geworden en ik kon die gewoon niet meer uitvoeren.” Jolien zag het even niet meer zitten. “Ik voelde mij niet uitgedaagd, ik kreeg geen voldoening, ik voelde mij niet begrepen, ik voelde mij niet gehoord en ik ben toen gecrasht hier op het werk. Dat is heel raar zo een mentale blokkade”, gaat Jolien live op de radio verder. In de zomer nam Jolien bewust afscheid van de radio, zij stortte zich op de festivals en leefde zich uit als dj. Verder deed zij nog héél wat andere dingen in haar leven maar presenteren op Qmusic, dat zag zij even niet meer zitten.

“Ik voelde wel altijd zo die onderliggende vermoeidheid, stress en angst omdat ik wist dat ik ooit misschien zou moeten terugkomen naar de radio en elke kleine tegenslag die ik tegenkwam was echt genoeg om volledig te blokkeren… en dat is ook een paar keer gebeurd in de zomer. Maar ik heb dat toen genegeerd : ik ben blijven doorgaan, blijven werken met andere dingen maar goed die radio, dat bleef wel ergens nog terugkomen en dat negeren is dan gewoon niet goed. “



Jolien ging door een diep dal en huilde heel vaak tijdens de warme en droge zomermaanden. Uiteindelijk besloot de presentatrice op reis te vertrekken. “Ik ben een kleine maand geleden naar het allerprachtigste land , naar Indonesië, met de allerprachtigste vent; met Hakim, mijn lief. En ik ben tot het besef gekomen dat ik de enige ben die iets kan veranderen aan mijn eigen gemoedstoestand; dat ik niet meer in een hokje geduwd wil worden, dat ik de kans wil krijgen om te laten zien wat ik kan op heel veel domeinen die ik interessant vind zelf en om elke dag opnieuw bij te leren want zo die onrust en die eeuwige onzekerheid, dat gaat er bij mij nooit uit, dat is gewoon wie ik ben. Dus heb ik ervoor gekomen om te stoppen met het programma Vrije Radio en ben ik een soort van vrije vogel geworden die probeert om alleen maar dingen te doen die mij gelukkig maken en dat is als voice-over werken, als dj werken, als presentator online, op tv en dus ook op de radio. En vandaag is de eerste keer dat ik mij sterk genoeg voel om dat ook te doen”, gaat Jolien verder. En toch begon Jolien met een klein hartje maar wel met veel goesting aan haar eerste werkdag op de radio . Jolien was blij dat ze haar verhaal op de radio kon doen want iedereen mag weten wat er met haar aan de hand was.


Bio van Jolien Roets

Meer Over:

Jolien Roets