.
News Image

Johny Voners vecht tegen kanker

Acteur weer in het openbaar.


Anderhalve maand geleden raakte bekend dat acteur Johny Voners tegen kanker aan het vechten was. De acteur moest wel met het nieuws naar buiten komen. Voners zou één van de hoofdrollen in ‘La Cage Aux Folles’ spelen, maar door de chemotherapie en de gevolgen daarvan kon hij die rol niet onder de knie krijgen. Johny Voners was er het hart van in, vandaag heeft hij meer dan ooit vertrouwen in een goede afloop.



Dinsdag verzamelde de cast van FC De Kampioenen om met z’n allen de afgewerkte film ‘Viva Boma’ te gaan bekijken. Jan Verheyen maakt er iedere keer een erezaak van om het afgewerkte product samen te bekijken. Ze waren er allemaal: Ann Tuts, Loes Van den Heuvel, Niels Destadsbader, Danni Heylen, Marijn Devalck, Ann Swartenbroekx, Herman Verbruggen, Jaak Van Assche, Ben Rottiers, Jacques Vermeire en alle andere hoofdrolspelers. Het was echter Johny Voners die met de meeste aandacht ging lopen.



Toen de film eerder dit jaar werd opgenomen, vocht Voners al tegen kanker. Dat had hij echter tegen niemand verteld. Voners wou niet dat men hem anders zou bekijken. “De ziekte sluimert al meer dan een jaar in mij. Ik wist toen al dat ik kanker had, maar dat heb ik tegen niemand gezegd, vertelt de acteur in Het Laatste Nieuws. Voners had het niet makkelijk tijdens de opnames, want een draaidag van een film duurt soms wel 18 uur. Niemand die door had dat er wat mis was met de acteur. Dat werd pas duidelijk tijdens de repetities voor ‘La Cage Aux Folles’. Door de chemotherapie slaagde ik er niet meer in om mijn danspassen te onthouden. Ik kon iets tien keer na elkaar uitgelegd krijgen, maar ik bleef het verkeerd doen”. Pas toen de productie hem met de neus op de feiten drukte, begon de acteur te beseffen dat het zo niet langer kon. “Ik heb toen beslist om uit het stuk te stappen. Dat was wel eventjes een klop, ja. Want tot dan dacht ik niet dat mensen iets aan mij merkten. Oké, ik kon die danspassen niet onthouden. En misschien zag ik er moe uit, maar zo voelde ik me niet echt.”



Ondertussen loopt de behandeling tegen kanker door. Volgens Het Nieuwsblad moet Voners nog twee keer chemotherapie krijgen. De acteur is voorzichtig positief en wil de draad snel weer opnemen. ‘Viva Boma’ is vanaf 18 december in de bioscoop te zien.


Bio van Johny Voners

Meer Over:

Johny Voners