.
Johnny Logan
donderdag 6 april 2023

Johnny Logan: “Ik was blij om afscheid te nemen”

Het was niet altijd zo aangenaam

Het mag dan al heel wat jaren geleden zijn dat Johnny Logan het Eurovisiesongfestival won, populair is hij nog altijd heel erg. Zo was hij vorig seizoen nog te zien in ‘ The Masked Singer’ en verblijft hij de komende maanden vaak in Brugge.

“Nadat ik in 1987 voor de tweede keer het Songfestival won, kende mijn carrière ups en downs. Voor de iets ouderen onder ons is ‘Hold Me Now’ altijd al een klassieker geweest. Maar door mijn deelname aan ‘The Masked Singer’ bij jullie vorig jaar boorde ik ineens een veel jonger publiek aan”, vertelt Johnny in Primo.

Zijn deelname was een hevige beproeving voor Johnny. Hij kan niet ontkennen dat hij het haatte om in het pak te kruipen elke keer.

“Het duurde anderhalf uur, en dan moest ik daar nog twee uur in zitten. Ik was blij om in de vierde show afscheid te nemen. Het was gewoonweg claustrofobisch.”

Entertainen is Johnny’s leven en hij is er doorheen de jaren steeds beter in geworden. Althans dat vindt hij zelf. “Dat is heel eenvoudig te verklaren. Ik ben mezelf nu. Jonge artiesten zijn de hele tijd bezig met uit te zoeken wie ze zijn. Ik heb dat allemaal gehad. Er hoeft aan mij niet meer veranderd te worden.”

Bio van Johnny Logan