.
John Terra
maandag 27 juni 2022

John Terra twijfelt aan resultaat: “Hij was het niet eens met mij”

Hij veranderde het toch

Het is al eventjes geleden, maar John Terra heeft een nieuw album klaar. Het album zou normaal vorig jaar zijn verschenen bij zijn 70ste verjaardag, maar corona strooide roet in het eten.

“Toen ik in september de opnamen nog eens beluisterde, hoorde ik van alles dat niet naar m’n goesting was. Ik heb alles opnieuw gemixt en alles opnieuw ingezongen. Ik ben corona dankbaar, want het is alleen maar een betere cd geworden”, zegt Terra in Dag Allemaal.

Het is niet abnormaal dat een artiest twijfelt aan het eindresultaat. En hij is opgelucht dat Eric Melaerts vooral niet kwaad was op hem omdat hij zijn eerste mix compleet heeft aangepast. “Ik sprak hem vorige week nog en hij zei: ‘Ik ga niet akkoord, maar het is uw plaat.’ Dat is een meningsverschil en gelukkig geen conflict. Muzikanten hebben zelden conflicten. In ons wereldje is er wederzijds respect.”

Geen conflict zoals hij lange tijd had met zangeres Dana Winner. De twee hebben door een ongelukkig voorval 20 jaar niet met elkaar gesproken. Tot voor kort. “Het nummer ‘Zeven Regenbogen’, waarmee het allemaal verkeerd is gelopen, staat nu op de nieuwe plaat van John.

“Ik heb altijd van Dana gehouden. We hebben een chic verleden. M’n nieuwe album zie ik als een eerbetoon aan mensen voor wie ik heb gewerkt. Ik wil die mensen nog eens ontmoeten. Ik heb Dana een mail gestuurd en ze heeft meteen geantwoord. En zo hebben we het eindelijk bijgelegd.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra