.
John Terra
zondag 10 juli 2022

John Terra over vete met Tom Waes: “Hij zei dat ik jaloers was”

Maar dat was niet zo

Artiesten onder elkaar, je zou denken dat het er altijd hartelijk aan toe gaat. Maar toch vallen er af e toe eens uitspraken, die niet in goede aarde vallen. Zoals Tom Waes over John Terra.

Drie jaar geleden vertelde Waes op televisie dat John Terra had geweigerd hem de hand te schudden. Volgens Terra één grote leugen, al reageerde hij nooit echt.

“Ik wilde in dat vuile potje niet roeren. Een jaar geleden had ik gezegd dat ik Tom zijn liedje ‘Dos cervezas’ maar niks vond. Het maakte het Vlaamse lied belachelijk. Toen ik op een avond naar ‘Van Gils & Gasten’ zat te kijken, zat Tom daar als gast”, klinkt het in Dag Allemaal.

In het praatprogramma liet Tom vallen dat er artiesten jaloers waren op zijn succes, waaronder John. Hij zou volgens Tom zo jaloers zijn geweest dat hij hem geen hand had willen geven op Pukkelpop.

“Maar dat klopte dus niet. We zaten op Pukkelpop zo’n tien meter van elkaar. Meer dan blikken wisselen is er niet gebeurd. Als je zo ver van elkaar zit, ga je toch geen hand geven? Ik zat bij m’n manager, met nog enkele andere artiesten. Z’n uitspraak was een karaktermoord, een afrekening voor mijn kritiek op zijn liedje, vermoed ik.”