.
John Terra
maandag 4 juli 2022

John Terra legt het bij: “Dan wordt het weer zoals vroeger”

Het was perfect voor hem

Door een klein conflict tussen Dana Winner en John Terra in de platenstudio hebben de twee artiesten maar liefst 20 jaar geen woord met elkaar gesproken. Tot voor kort. Naar aanleiding van zijn nieuwe album stuurde John Dana een mail, die voor een verzoening heeft gezorgd.

“Dana heeft onmiddellijk geantwoord op mijn mail. We hebben elkaar nog niet gezien, maar we gaan binnenkort afspreken. Dan gaan we weer kunnen lachen zoals vroeger. Dana en ik waren ooit erg close. Mijn vrouw en ik zagen haar als ons kind. Ik wist dat zij wereldklasse was en het was gewoon een knauw dat zij plots weg was bij mij”, getuigt Terra in Dag Allemaal.

Ook Christoff was een aantal jaren de poulain van John. Hij schreef met hem ‘Een Optimist’, een nummer dat Christoff nu niet meer zingt op optredens. “Ik zing het nu zelf. Ik schreef het nummer voor een optimist en dat was Christoff volledig. Het was een geknipt nummer voor hem. “

Maar naast Christoff en Dana Winner heeft John ook mooie samenwerkingen gehad met Luc Steeno, Jo Vally en Yasmine. Zelf is hij vooral gekend van zijn grote hit: ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’. “Het is nochtans een triest nummer. Maar het sprak de mensen aan. Hoeveel mensen me kwamen zeggen dat ze hetzelfde hadden meegemaakt… het thema beroerde mensen.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra